20.3.2014

Kukka kauneutta ja pinaattista piirakkaa

Minulla tahtoo jäädä leikkokukat kuvaamatta, vaikka niistä saisi mukavasti väriä blogiin näin talviaikaan. Pöydällä on nyt keltaisia liljoja. Ne ovat sen verran erikoisia tähän aikaan vuodesta, että niitä älysin kuvata. Ne voi kuulemma keväällä istuttaa ulos. Talvehtiikohan ne? 


Pakkaseen säilötyt mangoldit on syöty. Yleensä teen feta-pinaattipiirakan mangoldista, mutta nyt oli ostettava kaupasta pinaattia. Hyvää tuli siitäkin. Tämä piirakka on mielestäni hyvää lämpimänä, joten sitä kannattaa seuraavina päivinä hiukan lämmittää.

Feta-pinaattipiirakka hiukan jäähtyneenä


FETA-PINAATTIPIIRAKKA
(Ohje on vanhasta Valion reseptivihkosta)

Pohja:
1 dl vettä
12 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 rkl oreganoa
25 g sulatettua voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja (osa voi olla grahamjauhoja)

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon muut aineet. Vaivaa taikinaa ja anna kohota 30 min.Taputtele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
150 g ryöpättyä pinaatti/mangoldia/nokkosta
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
2 dl ruokajugurttia
1 dl kevytmaitoa
3 munaa
1 1/2 rkl oreganoa
180 g  välimeren salaattijuustoa

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista niitä hetki voissa, lisää pinaatti. Ota pannu levyltä ja lisää muut aineet. Kaada täyte taikinapohjalle. Paista 200 asteessa noin tunti. Peitä piiras loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos on tarvis (minulla on aina tarvinnut).


Tällä kertaa tarjosin piiraan kanssa salaattia, paahdettua bataattia ja terttutomaattia sekä oliiviöljyssä paistettua munakoisoa. Salaatilla oli kastike ja siihen on sekoitettu seesaminsiemeniä ja vähän belugalinssejä. Tuli siis kasvisateria. Se on aina välillä paikallaan.

Tervetuloa lukijaksi Satu!
 

8 kommenttia:

  1. Ai kun herkkua ois tuollanen :) nam nam...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin maistui :) Eikä tullut ähky olo, mikä on plussaa.

      Poista
  2. Mun pitää ehdottomasti muistaa ostaa pinaatin siemeniä kesäksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään enemmän mangoldista, kun se ei ole niin tarkka korjuuajasta. Pinaatti on kyllä nopeampi. Kummastakin tulee hyvää piirakkaa.

      Poista
  3. Minun liljani ovat talvehtineet, samoin naapurilla. Toivoa siis on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä. Entiset liljat ovatkin jo taantuneet.

      Poista
  4. Joo, mulla tuollaiset liljat ovat talvehtineet jo monta talvea ja vieläpä lisääntyneet. Kukkivat joka kesä kauniisti. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asia vain varmistuu ;) Hienoa, että liljoista on iloa myöhemminkin. Aurinkoista viikonloppua!

      Poista

Kiitos kommentista!