14.3.2014

Kevään merkit

Olen lukenut tämän kevään aikaisista puutarhankasveista monista blogeista kuten: Vaalean vihreää, Suvikumpu ja Rikkaruohoelämää. Olen ihastellut heidän puutarhansa varhaisia kasveja. Kylläpä ne ovat aikaisessa! No, vihdoin menin katsomaan omaa perennapenkkiä ja siellähän oltiin myös jo noustu pintaan.


Tulppaania oli noussut jo aurinkoisessa penkissä pinnalle. Tässä on kuvassa tulppaani, jolla on kauniit raidalliset lehdet.


Kultatyräkkikin on jo kasvuvauhdissa. Yleensä on juuri ensimmäisten keväällä kasvuun lähtijöiden joukossa. Sillä on kiire, sillä se kukkii jo alkukesästä.Kylläpä lyhtykoisosta on tullut otettua kuvia: maaliskuussa lumen kera, marraskuussa sisustuselementtinä ja huhtikuussa narsissin vieressä. Eipä tuo ole kovin montaa kertaa, mutta mitään muuta en  ole talven ja kevään aikana kuvannut yhtä usein. Lyhtykoiso on vähän hankala ja mitätän kesällä, mutta sen värikkäät ja kauniit lyhdyt korvaavat sen puutteet. Se on parhaimmillaan silloin, kun muualla puutarhassa on vähän kuvattavaa. Oikea bloggaajan unelma!


Lopuksi kaksi kuvaa lenkkipolulta. Länteen viettävän hiekkaharjun sivu oli jo aivan lumeton. Ensimmäisessä kuvassa kuusen takaa pilkottaa jotain vaaleaa, mutta sekin on vain katon aaltopeltiä. Paikoin lenkkipolku oli yhtä jäärataa, mutta nämä taisivat olla varjopaikkoja. Suurin osa poluista oli puiden siimeksessäkin sulana. Taitaa luvattu lumimyräkkä olla vain hetkellinen takapakki kevään etenemisessä. Aurinkokin jo niin paistaa!

12 kommenttia:

 1. Mukavasti tulppaanipiippoja näkyvissä. Lyhtykoisossa riittää totisaan kuvausvaihtoehtoja vähän joka hetkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli vielä näkyvissä, nyt on lumen peitossa. Toivottavasti lumi sulaa nopeasti pois.

   Poista
 2. Kaunis kuva lyhtykoisosta, kun jäljellä on vain ohut harsomainen kuori. Oikein mielenkiintoinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhtykoiso on juuri jännä, että se on kaunis kypsänä ja myös elämän ehtoopuolella. Maatuu todella kauniisti.

   Poista
 3. Jännä marja tuossa koisossa! Katselin just pussia terassilla, jossa on paljon lyhtykoison oransseja kotia, vai mitä ne nyt on. Hyvin säilyneet kylmällä terassilla, meinasin laittaa ne uuniin. Ei niitä uloskaan voi laittaa, koska se leviää kovasti, jos niissä sattuu olemaan siemeniä.
  En ole vielä katsellut kukkapenkkejä, on vielä entistä lunta. Nouseehan ne tulput siellä lumenkin seassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, että lyhtykoiso leviää siemenienkin avulla. Olen luullut, että vain juuriversojen kautta. No, nyt on ainakin leviäminen taattu, kun ei ole koskettu niin juuriin kuin marjoihinkaan. Ainakin on seuraavana talvena taas kuvausaiheita :)

   Poista
 4. Lyhtykoiso on monen kuvaajan suosikki ja en ihmettele. Nätti ja erikoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvauksellinen silloin kun moni muu kasvi on maatunut. Näin talvella puutarhan kuvauskohteet on vähäiset.

   Poista
 5. Kyllä sielläkin on hyvät kevään merkit. Tosin ehkä nyt jo lumen alla, mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi taitaa pysyä jonkin aikaa, kun on luvannut yöpakkasia. Jonkin aikaa saa odotella, että kevään merkit taas paljastuu lumen alta.

   Poista
 6. lyhtykoiso on erikoisen kaunis. Vahva ja samalla niin hauras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei ole samalla tavalla kaunis kuin kesän kukat, mutta talvella se pääsee oikeuksiinsa.

   Poista

Kiitos kommentista!