26.2.2014

Puiden siluetteja

Onpa keväistä! Ihan on huhtikuinen ilma, vaikka kalenteri on vasta helmikuussa. Lumeton maa ei ole kovin kuvauksellinen, mutta puiden oksistot näkyvät nyt selkeästi. Ei ole lunta ja jäätä peittämässä oksia. Katselinkin sitten yläilmoihin.

Haapa
RiippakoivuHaavassa on mielestäni kauniit oksat. Ne eivät ole aivan suorat, vaan hiukan aaltoilevat. Raudus- eli riippakoivun oksisto on helposti tunnistettavissa näin lehdettömään aikaan.

Lehtikuusi
TammiLehtikuusi ei ole kovin kaunis talviaikaan. Sitä ei mielestäni kannnata istuttaa pihan paraatipaikalle. Sillä on kuitenkin kaunis heleän vihreä kevätväritys ja syksyllä siinä on kauniin keltainen ruska. Tammea kuvasin alempaa kuin muita, sillä siinä poikkeavaa on alaoksien pituus ja horisontaalisuus. Tässäkin alaoksat ovat melkein 90 asteen kulmassa suhteessa runkoon. Tammella on niin kovaa puuainesta, että se voi kasvattaa oksansa näin leveästi.


Marjakuppini oli pesussa, joten laitoin vadelma-annokseni poikkeuksellisesti lasiin. Siinä vasta huomasin, kuinka kauniita ne ovatkaan. Kyllä on kannattanut kesällä laittaa kotimaisia vadelmia pakkaseen!


Lopuksi vielä helmikuun kuvista kollaasi. Kovin on lumisen näköinen, vaikka olihan sitä luntakin jossain vaiheessa. Ainakin tuo kuva talviosta paljastaa lumen paksuuden.

12 kommenttia:

 1. Puiden muodot ovat jotenkin niin upeita. Yksilöllisiä ja kasvutapoja on moneen. Haapa on luonnolle mahdottoman tarpeellinen ja siksi kuuluu suosikkeihini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haapa on omaakin sydäntä lähellä. Onhan se hauskasti äänekäskin.

   Poista
 2. Jyhkeä tammi. Teillä onkin vielä lunta. Meillä alkaa olla piha paljas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin alkaa olla piha paljas. Nuo kollaasin kuvat ovat koko kuukauden ajalta. Kuvauksellisempia asetelmia sai silloin lumen aikaan.

   Poista
 3. Upeita kuvia. Kauneutta löytyy kun osaa oikein katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi tekee maisemasta kauniin, mutta löytää ulkoa kauneutta näin lumettomaankin aikaan. Hiukan vain pitää enemmän etsiskellä.

   Poista
 4. Puita kannattaa katsella lehdettömäänkin aikaan, silloin niistä paljastuu toisenlainen kauneus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja joitakin puita voi tunnistaa pelkästään paljaan oksiston perusteella.

   Poista
 5. Eihän haittaa, jos bloggaan samasta aiheesta? Minulla oli jo kuvatkin valmiina! Tai ehkä jätän ensi vuoteen. Puita on aina kiva katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoita vain samasta aiheesta. Tuskin olemme samoja puita kuvanneet ;) Mielenkiinnolla luen sitten, mitä kirjoitat aiheesta.

   Poista
 6. Minusta lehtipuut ovat kauniimpia talvella kuin kesällä. Talvella on upeaa grafiikkaa, kesällä vain vihreä läiskä! Vaikka tietysti kevään vieno vihreä, kun lehden ovat vasta avautumassa on myös hieno ja sykyn upeat värit ovat mahtavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneus on katsojan silmässä, mutta kyllä talvella näkee puun muodon paremmin. Puut kasvattavat aika eritavalla noita oksiaankin. Toisaalta puuaineskaan ei ole samanlainen.

   Poista

Kiitos kommentista!