5.1.2014

Lux tuo valoa pimeyteen

Helsingissä on näinä päivinä Lux-tapahtuma, jossa valotaideteoksia on pitkin kantakaupunkia. Ajankohta on mitä parhain, sillä juuri valoa tähän aikaan tarvitaan. Tapahtuma on lisäksi ilmainen, joten suosittelen tapahtumaa lähellä asuville. Itse kävin opastetulla kierroksella, jonka aikana sai lisätietoja teoksista. Teoksiin voi toki tutustua myös omin päin.

  

Hesperian puiston Lantern park sisälsi kuulemma viime vuoden teokset ja lisäksi siihen oli vielä tänä vuonna lisätty enemmän. Vaikka viime vuonna näin teokset, niin enpä niistä muistanut mitään. Sykähdyttivät taas uudestaan.

 
Hesperian puiston teokset on tehty oppilastyönä ja pienellä budjetilla. Monista teoksista, kuten näistä "sinisistä meduusoista", huokui oma tunnelma, niin ettei pientä budjettia huomannutkaan. Oikein kekseliäs voisi kehittää jotain vastaavaa omaan puutarhaansa. Taustalla Helsingin pysyvää valaistusta. Valaistu maailmanpyörä on mielestäni komea.


Hesperian puiston roikkuvat teokset ovat kuulemma edeltävältä vuodelta ja maassa olevat tältä vuodelta. Kuvan teos oli rantakaislikossa ja se hohkasi ihanaa lämmintä valoa. Se on kuin pesä kasvillisuuden suojassa.


Tämä työ on kaunis, mutta myös aavemainen. Onko se pikkutytön päätön aave?


Jari Haanperän Fyr koostuu myrskylyhdyistä. Tämän teoksen äärellä viivyimme liian vähän aikaa. Kaunis se on yksinkertaisuudessaan.


Senaatintorilla on  corazón eli sydänteos. Koko tuomiokirkon etupuoli on osa teosta, sillä sen valaistus muuttuu teoksen aikana.


Vielä kuitenkin tarkempi kuva sydämestä, sillä se oli todella taidokkaasti valaistu. Nuo sydämen poikkipuut ovat kuulemma värittömiä alumiiniputkia, joita valaistaan niin tarkasti, että vain tarkoitettu kohta saa tietyn värin. Tämäkin on kaunis ja taidokas teos.

Suosittelen tapahtumaa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Minunkin mielestä ne olivat kauniit. Värikin oli onnistunut!

   Poista
 2. Nyt on valotaide "muotia", just laitoin postauksen meidän paikkakunnan valoteoksista :)))
  On ne kyllä hienoja tässä pimeydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä muotia kannatan ;) Valoteokset tuovat arkeen kauneutta. Käynpä katsomassa postauksesi.

   Poista
 3. Se tässä pimeässä vuodenajassa on hyvää, että jos valojen kanssa tykkää leikkiä on tämä sitä otollisinta aikaa. Itse harrastan jonkin verran valomaalausta.

  VastaaPoista
 4. Kiva, että laitoit kuvia blogiisi. En ole varma, ehdinkö niitä itse katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyypilliseen tapaan, minulla on näkyvillä vain harvat ja valitut kuvat. Luxin sivuilta näkee kuvia kaikista teoksista. Tapahtuma on aika lyhytaikainen, mutta kannattaa mennä jos siihen on tilaisuus.

   Poista

Kiitos kommentista!