13.1.2014

Kaisaniemen viherterapiaa

Viime talvena kävin niin Münchenin kuin Helsingin talvipuutarhassa. Nyt kävin tutustumassa Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneisiin. München vie edelleen voiton Helsingistä kokonsa puolesta, vaikka Kaisaniemen kasvihuoneet ovat paljon suuremmat kuin  Töölönrannan talvipuutarha. Kaisaniemi on kuitenkin paljon lähempänä ja siellä saa jo tujun annoksen viherterapiaa. Suosittelen!

Kattoa tavoitteleva bambu
Heti ensimmäisessä huoneessa pääsee sademetsän lämpöön ja kosteuteen. Neule tuntuu jo ahdistavalta, mutta muutama muu huone on niin kylmä, että se on hyvä olla mukana. Bambun pinta näyttää muovisen keinotekoiselta ja siksi niin hienolta. Taustalla näkyy kasvihuoneen koristeelliset ikkunapuitteet. Jo itse rakennus on kaunis.

Kaakaopuu
Olen toki jo aiemmin nähnyt kaakaopuun kuvia, mutta on se kuitenkin erikoisen näköinen puu. Hedelmä kasvaa suoraan rungosta. Ajatella, että nautinnonlähde suklaa on näin omituisen näköisestä hedelmästä.

Rahapuu kukassa
Kukkia näkyi aika vähän kasvihuoneissa. Taitavat kasvit olla sielläkin talvilomalla. Rahapuu oli kuitenkin kukassa! En ole koskaan nähnyt sen kukkaa, joten siinä selvisi sekin arvoitus. Rahapuun kukat ojentuivat kohti lamppua, joten se näköjään tarvitsee lisävalaistusta kukintaa varten.


Lumpeen nuppu
Lummehuoneessa ei ollut pettymyksekseni suuria lumpeita, mutta kylläkin pienempiä. Tämä lummekuva voisi olla kesäisestä järvestä, vaikka tällaisia lumpeita ei taida Suomesta löytyä.

Lopuksi vielä toivotan tervetulleeksi uuden lukijan: Harry Kaleniuksen.

6 kommenttia:

 1. Aivan ihanaa ja juuri oikeaa väriterapiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevääseen on vielä aikaa, joten viherannos on paikallaan.

   Poista
 2. Tuo kakao oli ihan uusi juttu miten se kasvaa. Aina sitä oppii jotain uutta kun vanhaksi elää ja jaksaa seurata blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on aika ihmeellinen paikka, onneksi. Siinä riittää katsomista ja oppimista.

   Poista
 3. Oi, tuo Kaisaniemen puutarha onkin juuri oikea terapiapaikka tähän aikaan vuodesta! Viime vuonna meillä oli blogitapaaminen siellä Tulppaanien lumo-näyttelyssä. Silloinkin ihmeteltiin joukolla noita kaakaopapuja. Hassuja.
  Olen jostain lukenut, että ne jättilumpeet ovat yksivuotisia, nyt siellä on ilmeisestin niitä pieniä alkuja, joita ei erota niistä tavislumpeista. Kesällä varmaan on nähtävissä niitä tosi isoja lumpeenlehtiä tuollakin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lumpeenlehti tiedosta. Pitää seuraavalla kerralla tähdätä isojen lumpeenlehtien aikaan!

   Poista

Kiitos kommentista!