2.11.2012

Palsternakat talteen

Tässä taas jälkikäteen raportoin kasvimaan kuulumisia. Sää kääntyi kylmäksi, eikä ole siitä mielestäni lämmennyt. On ollut lämpöasteita, mutta tuulessa on jo talven purevuutta ja teillä on ollut yllättävän paljon jäätä. Lehtikompostin teko jäi minulla kesken. Tänä viikonloppuna kokeilen, jos se vielä onnistuu. Ehkä se homma pitää jättää keväääseen.

Juuri kerkesin nostamaan palsternakat maasta ennen pakkasia. Suunnittelin esikeittoa niille ja valituille paloille pakastusta. Kirja neuvoi esikeittämään 7-10 minuuttia. Mietin, että on aika pitkä aika pehmeä maltoiselle palsternakalle. Tein kuitenkin kuten kirja käski. Ei olisi kannattanut. Esikeittoaika oli aivan liian pitkä ja palat hajosivat. No, kaikki palat meni sitten päivän vuokaan. 

Tällainen palsternakan mötikkä oli kasvanut huomaamatta maan alla

Palsternakka oli kasvanut aika hyvin. Muutama oli kyllä todella monihaarakas, joten jotain ongelmia muutamilla oli ollut. Kasvimaani kaltaisesta savimaasta palsternakka kuulemma tykkää (ainakin siemenluettelon mukaan), joten se on oikein oiva vaihtoehto. Laitoin sitä keväällä enemmänkin, mutta maatiaissiemenet eivät itäneet. Pitäisiköhän maatiaislajikkeet laittaa jo syksyllä maahan? Näin ne saisivat luonnollisen kylmäkäsittelyn. Pitääpä lisätä vinkkilistaan, että keväällä ostaa palsternakan siemenet kahdelle kesällä. Sitten voi sykyllä 2013 laittaa maatiaispalsternakkaa maahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!