26.11.2017

Lumi tuli takaisin

Tänä aamuna oli ihana herätä - maa oli valkoisena taas. Kyllähän sen jo illalla tunsi, että se oli pakastumassa. Lisäksi sääennusteet olivat luvanneet sadetta. Lopputulos oli siis hyvin arvattavissa, mutta en ollut päässyt pähkäilyssä näin pitkälle... ;) Valkoinen maa oli siis minulle iloinen yllätys. Tätä iloa ei taida täällä etelässä kestää kovin pitkää, kun viikko alkaa plussan puolella. No, pitää nauttia kun vielä voi.


Joka talvi pitää kuvata varjoliljan siemenkota lumihupussa. Siinä on yksinkertaista kauneutta :)


Muutamaan ateriaan kerkesin laittaa lehtikaalia, mutta sitten joku nälkäisempi oli käynyt korjaamassa sadon. Olisikohan asialla ollut rusakko? Seuraavana syksynä voisi virittää kaalien ympärille verkon.


Aikaisemmin viikolla lunta tuli oikein tupruttamalla. Se sitten suli pois, kun seuraavana päivänä oli +7. Tällä viikolla lumitilanne on tosiaan sahannut edestakaisin.


Naapurin orapihlajassa ovat koristeelliset marjat. Punainen väri tuo heti joulun tunnelmaa kuvaan. Eikä se haittaa, onhan joulu jo kulman takana. Jouluvalmistelut alkavat jo vähitellen. Joulukorttien tilanteen tsekkasin. Tarvitsen enää neljä korttia lisää ja ne olisi tarkoitus tehdä itse. Ideakin on jo! Mahdollisia jouluruokia jo vähän kokeilen ja yksi joululahja on jo ostettuna. Tämänhän on jo voiton puolelle :)

7 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat. Kaalisato oli mennyt ilmeiseen tarpeeseen. Meille tuli lunta myös viime yönä.

  VastaaPoista
 2. Lumi on kaunista ja valaisee! Puput ovat saaneet ravintorikasta ruokaa, jaksavt loikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lumi ihanasti muuttaa maiseman ja se tuo valoa :)

   Poista
 3. Meillä lehtikaalia on käytetty ja kuivatettu paljon. Meillä ennen loput kaalit söivät peurat. Mutta nyt on puutarhan ympärille rakennettu aita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on nähty pihalla peuran jälkiä. Ehkä ne ovat syyllisiä...

   Poista
 4. Ihania kuvia. Meilläkin joku nälkäinen käy aina näihin aikoihin verottamassa kaalimaan satoa ja olemme myös harkinneet aitaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!