17.11.2016

Hyvästit lumelle

On meitä hemmoteltu, kun on ollut pakkaskelit ja lumi maassa jo marraskuussa. Vaan eihän tätä ihanuutta voinut kovin kauaa jatkua. Vielä on lumi maassa, mutta kyllä on sellainen vesikeli ja lisää vain lupaa, että lumi sulaa tässä jossain välissä. :(

Marraskuu on niin pimeä kuukausi, että lumi olisi tarpeen. Joulukuussa jouluvalot ja joulunodotus kantaa, mutta marraskuussa ei ole niitäkään. Toisaalta neutraaleimpia jouluvaloja voisi jo viritellä. 

Tässä vielä muutama lumikuva, joita voi fiilistellä vesisateen loristessa.


Tämä kuva taisi olla punalehtisestä nauhuksesta, jonka kukkavarressakin on punerrerusta. Siementupsut ovat hempeän vaaleanpunaisia.


Angervoon (?) jää aina talveksi kukat, joihin lumi kauniisti laskeutuu.


Punahattuun lumi on jäänyt jännittävällä tavalla. Kuvasta tuli oikeastaan aika dramaattinen! :)

Hyvästit siis lumelle. Toivottavasti pakastuu taas pian uudestaan ja tulee uusi lumipeite... ja olisi mukavaa, jos sitä ei tarvitsisi odottaa tammikuulle asti.

4 kommenttia:

 1. Lumi sulaa vauhdilla nyt, kun taivaalta sataa silkkaa vettä. Meillä ei paljon noita talventörröttäjiä ole, kun lunta satoi niin paljon.
  Olen laittanut jo muutamia valosarjoja ulos. Tässä pimeydessä ne virkistävät, vaikka olisivat minkä nimisiä. Ensi viikonloppuna moni kauppakeskus aloittaa joulun, joten taidan olla linjassa niiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin joulukatukin avautuu. Mukavaa, kun tähän pimeyteen saa valoa.

   Poista
 2. Meillä on vielä maa valkeana. Toivon että pysyykin. Kivat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä näkyy jo nurmikkokin. Toisaalta mummelien on nyt turvallista liikkua, kun jalkakäytävät ovat ihan sulat.

   Poista

Kiitos kommentista!