13.11.2016

Mitä kekrinä syötiin?

Kekrin eli suomalaisen sadonkorjuujuhlan vietosta on tullut jo perinne. Omaiset osaavat jo odottaa tätä joulua ennakoivaa syömäjuhlaa. Olen yrittänyt laittaa pöytään myös itse kasvatettua satoa, mutta kaikkien ruokien kohdalla se ei ole mahdollista. Esimerkiksi porkkanalaatikkoon eivät omat porkkanat ehtineet, kun ne popsittiin jo syksyllä.


Kekrin koristeväri on tietysti halloweenista tuttu oranssi. Koristeena toimivat myös itse kerätyt kurpitsat. Vähän jäi kasvaminen kesken, mutta koristeena se ei haittaa. Voisi jopa seuraavana kesänä kasvattaa ihan koristekurpitsoja, kun niitä on niin mukava käyttää eri asetelmissa.


Menu oli siis tällainen. Hiukan se on vaikealukuinen, kun tuo pohjakuva jäi turhan näkyväksi. No, paljon oli siis syötävää ja vatsa tuli täyteen. Tänä vuonna syötiin vain kasvisruokaa, kun yksi seurueesta oli kasvisruokailija. Se kyllä oikeastaan sopiikin kekriin, kun ei sieltä omalta kasvimaalta eläinproteiinia saa. 


Lehtikaali-basilikapesto mausti leivän. Sitä riitti seuraaviksikin päiviksi.


Erilaisista halloween-karkeista kokosin vielä tällaisen karkkikulhon. Ettei vaan jäänyt sokerihammas kolottamaan ;)

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, mikä sen parempaa kuin syödä omaa satoa läheisten kanssa.

   Poista
 2. Aivan ihana menu kekrijuhliin. Niin herkullista ja niin kaunista. - Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Siihen on sovitettu omaa satoa ja helppo tekoisuutta. Työläin oli maa-artisokkien puhdistaminen, muuten ruuat valmistuivat vikkelään.

   Poista

Kiitos kommentista!