9.12.2013

5 kuvaa kesästä

Sain jo lokakuussa Piviltä haasteen, jonka mukaan oli näytettävä 5 kauneinta kuvaa omasta  puutarhasta. Jätän tuon jatkohaastamisen nyt väliin, kun tässä omassa vastaamisessa kesti näin kauan. En valinnut kuvia vain kauneuden perusteella, vaan enemmänkin ne kertovat viime kesästä. Näihin on mukava palata näin talven keskellä.


1.kuva: Kasvimaa kukoistuksessaan. Oih, tähän vehreyteen kestää vielä jonkin aikaa. Ensimmäistä kertaa oli samettiruusua kasvimaalla ja tykkäsin siitä kovasti. Se piristi penkkiä ja olihan se kuvauksellisempikin. Katsotaan jos onnistuisin kasvattamaan seuraavaksi kesäksi kääpiösamettikukat itse.


2. kuva: Kimalainen koristevadelman kukassa. Hurahtanut blogissa tähän haasteeseen oli vastattu ötökkäkuvin ja niin minäkin otin yhden mukaan. Sitä paitsi yksi kesän ihanuus on kuunnella kimalaisia koristevadelmassa. Puskasta kuuluu vain: Bzzzzz, Bzzzz, Bzzzz. Missään muussa kukassa en ole kuullut vastaavaa ääntä. Miksiköhän kimalaiset surisevat koristevadelmassa?


3. kuva: Vadelma. Näin siirrytään koristevadelmasta vadelmaan, joka on yksi himoni sen satoaikaan. Puutarhassa on yksi vadelmapuska, jota saa satoaikaan käydään verottamassa joka päivä. Syön marjat suoraan puskasta. Se on todellista lähiruokaa ;)


4. kuva: Kesän paprikakasvusto. Nyt siirrytään ei niin kauniiden, mutta informatiivisten kuvien pariin. Tänä kesänä yritin paprikan kasvatusta ensimmäistä kertaa. Aika hyvin nuo kasvoivat. Tuota kuvassa punaista 'New Aces' lajiketta taidan kylvää seuraavanakin keväänä. Paria noista etualan pikkupaprikoita 'Sweet Sunshine' yritän talvehdituttaa. Vielä ovat elossa :)


5. kuva: Kevään ihme. Tämäkään ei ole kauneimpia kuvia, mutta näyttää hauskan luonnon sattumuksen. Narsissi on kasvanut läpi lyhtykukan siemenen verholehdistä ja mukana on vielä sen marjakin. Kuva myös muistuttaa, että kevät on edessä. Kuvassa on ihana valo ja se on täynnä kevään lupausta. Tätä odotellen...

12 kommenttia:

 1. Näiden avulla jaksaa yli talven :) Samettikukkia on helppo kasvattaa, kannattaa koettaa. Mullakin oli kasvimaalla, käytännössä kattoen ilman hoitoa siellä kukkivat ja ilahduttivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kiva selailla kesäkuvia. Jos joku haluaa tehdä saman tämän haasteen varjolla, niin tästä sen voi ainakin poimia.

   Poista
 2. Tosi kauniita kuvia. Etenkin nuo punaistakin punaisemmat paprikat näyttävät niin herkullisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukauden odottelin niiden punertumista, mutta kyllähän ne punertui lopulta.

   Poista
 3. Hienoja, aurinkoisia kuvia. Vielä pitää jaksaa tätä pimeyttä muutama kuukausi. Sitten pääsis kasvattelemaan taas samettikukkia ja sensellaista. Kaunis tuo ylin kuva sammareineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuussa on jo siemenluettelon selailua ja helmikuussa voi laittaa ensimmäiset siemenet multaan. Mukavasti tämä joulu kannattaa synkimmän ajan yli.

   Poista
 4. Kivat kesänmuistelukuvat. Vielä menee aikaa,ennenkuin kuullaan uudelleen kimalaisten ihanaa surinaa. Minulla on vain yksi Maurin makea vadelmapensas kasvimaan laatikossa. Sato ei ollut ainakaan vielä viime kesänä runsaudella pilattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jo seuraavana kesänä on parempi sato. Pihalla kun on sekalainen vadelmapuska, niin ainakin jotain tulee. Meillä on sekaisin villivadelmaa ja puutarhavadelmaa.

   Poista
 5. Viimeinen kuva Kevään ihme on suorastaan liikuttava. Olen alkukesän, heleän vihreän ja tuon valon fanittaja. Sitä odotellessa ja haaveilleissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatella, että neljän viiden kuukauden jälkeen tuo heleä vihreä on taas täällä. Onneksi on valokuvia, joista saa hiukan viherterapiaa.

   Poista
 6. Kuvistasi huokuu lämpö ja valo! Viimeisessä kuvassa on se ydin juttu..odotellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuussa alkaa siemenluetteloiden selaus ja helmikuussa voi laittaa jo ensimmäiset siemenet multaan. Pianhan on taas kevät!

   Poista

Kiitos kommentista!