30.11.2013

Valoa pimeyteen

Nyt on todella pimeä vuodenaika, kun luntakaan ei ole vielä tullut enempää. Toisaalta sitä kirkkaampana loistavat kynttilät ja valot. Kynttilälyhty ovenpielessä ilahduttaa kotiintulijaa.


Sähkökynttilät ulkona ikkunalaudalla eivät ole kovin kuvauksellisia, mutta luovat ihanasti tunnelmaa. Ne valaisevat niin pihaa kuin sisätilojakin. Ajastimen kanssa ne ovat vielä huolettomia.


Ja sitten on vielä lukemattomat sisäkynttilät kaikissa mahdollisissa väreissä, muodoissa ja alustoissa. Uniikein kombinaatio on tämä itsetehty keraaminen kynttiläalusta.  Alustan muoto on tullut vaahteran lehdestä. Kuvaaminen oli yllättävän hankalaa. Kirkas liekki ja tumma tausta olivat vähän liikaa kameralla. Ähertämisen jälkeen sain tällaisen tumman ja rakeisen kuvan, jonka etualalla ovat kauniit heijastukset.


12 kommenttia:

 1. Kaunista. Tykkään kynttilöistä ja valoista näin pimeän aikaan. Tunnelmaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät pääsevät oikeuksiinsa näin pimeällä. Minun puolesta saisi tulla lunta, niin kynttilänkin liekki valaisisi vähän enemmän. Nyt tuntuu, että pimeys nielaisee kynttilän.

   Poista
 2. Ihanan tunnelmallista! Elävätuli on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän enemmän joutuu näkemään vaivaa sen eteen, mutta ero on suuri.

   Poista
 3. Kaunis lyhty. Elävätuli on minulle mieluisaa. Öljykynttilöitä kun polttelee niin palavat pitkään, toki niistä syntyy kyllä hankalaa jätettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ihan tavalliset kynttilät käytössä, mutta kylläkin muovikuoriset. Eivät sitten pääse sottaamaan lyhdyn sisustaa.

   Poista
 4. Pimeää on kyllä ollut. Meille tuli tänään noin 25 cm lunta, joten on saatu ahertaa pihalla :)) Kynttilöiden aika on parhaillaan nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumityöt ovat joskus pakkopullaa ja joskus mukavaa ulkopuuhastelua. Lumen määrä ja laatu vaikuttaa työn mielekkyyteen. 30cm märkää lunta saa suun mutrulle...

   Poista
 5. Kaunis lyhty! Meille satoi pienen lumikerroksen viikonlopun aikan, ja maailma valostui mukavasti. Kynttilät ja lyhdyt sopivat kyllä niin ihanasti tähän vuodenaikaan, ulkona valaisevat kivasti, ei tarvitse ulkovaloa sytyttää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuli eilen hitunen lunta, mutta tänään on jo taas plussan puolella. Saan siis vielä odotella lunta.

   Poista
 6. Kyllä pitää uloskin viritellä valoja jo heti syyskesällä iltojen pimennyttyä. Saati sitten sisällä; kynttilöitä poltellaan melkeinpä urakalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tarvitsisi joulua odottaa. Ihanasti valot piristävät.

   Poista

Kiitos kommentista!