16.11.2013

Sieniä ja sipuleita

Sienistä ja sipuleista tulisi hyvää sienikastiketta, mutta tällä kertaa on kyseessä kukkasipulit. Pidetään ne siis erillään. Aikaisemmin syksyllä pahoittelin, kun en saanut suppilovahveroista kuvaa kännykälläni. Viimeksi otin kameran metsään mukaan, niin nyt sain kunnon kuvan niistäkin blogiini. Ne ovat ainakin tykänneet sateisesta loppusyksystä...

Suppikset sammalmättähällä
Kukkasipulien suhteen olen ollut myöhässä tänä syksynä. Tilaaminen vain jäi ja jäi ja liikkeeseenkin menin aika myöhäisessä. Valikoima oli siinä vaiheessa jo pienentynyt, mutta niin olivat hinnatkin. Sain kukkasipulit puoleen hintaan! Sitten vielä oli vaikeaa löytää aikaa istuttamiseen. No, onneksi tämä syksy on antanut aikaa myöhäisellekin. Toivottavasti sipulit kerkeävät juurtua kevättä varten. En edes ostanut kuin kaksi pussia sipuleita, kun nuo perennapenkit odottavat siirtoa eikä niihin siksi kannata enää istutella sipuleita. Laitetaan sitten uusiin penkkeihin. Istutuspaikoiksi valitsin kaksi luonnonmukaista aluetta, joilla ei pitäisi tapahtua mitään suuria muutoksia. Kirjokevättähteä istutin tien viereen ojaniitylle ja narsisseja talvion sekaan tammen juurelle. Kummassakin kohteessa oli huono maaperä ja täytinkin istutuskuopat ostomullalla. Saa nähdä miten viihtyvät, kun kasvupaikat ovat varsin karut.

Kirjokevättähteä niitylle ja narsisseja talvion sekaan
Siinä ojanpohjaa nuohotessa tuli enemmänkin katseltua sitä aivan uudesta perspektiivistä. Vaikka kasvit olivat jo aikalailla lakastuneet, niin sammaleet voivat edelleen hyvin. Tarkemmin katsoen ne ovat aika kauniita. Kuvassa vielä kontrastina kauniisti jonkin kasvin punaiset lehdet (olisiko lemmikki).

Sammalta lähikuvassa

2 kommenttia:

  1. Sammal on kaunista ja rakastan sen vihreää sävyä. Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt pääsee sammal oikeuksiinsa, kun muu luonto on jo lakastunut. Suloista sunnuntaita sinullekin!

      Poista

Kiitos kommentista!