30.8.2013

Punertuva paprika ja satoisa mangoldi

Kesäkuun lopussa oli jo ruukkupaprikassa 'hedelmät'. Kirjoitin silloin siitä blogiini (postaukseen pääsee tästä linkistä ). Elokuun loppuun asti sain odotella ennen kuin niihin tuli väriä. Tämä tuli yllätyksenä ensikertalaiselle paprikanviljelijälle.

Paprikaviljelykset elokuun loppupuolella
Ensimmäiset paprikat ovat punaisia, mutta muut ovat vielä vihreinä. Ruukkuviljelyssä on se hyvä puoli, että kasvit voi kylmien tullessa nostaa sisään. Chilin olen saanut säilymään hengissä sisällä talven. Ehkä kokeilen myös jonkin paprikan talvehdittamista.


Mangoldi harvennuksen jälkeen...
Mangoldi on saanut rehottaa ja sen se on näköinenkin. Lehdet olivat jo reikäisiä, niin laitoin ne ryöppäyksen jälkeen silppuna pakasteeseen. Niistä saa sitten mangoldikeittoa. Ehjiä lehtiä voi sitten pakastaa kokonaisena ja tehdä niistä kääryleitä. Ei tullut kuvattu mangoldirivistöä ennen harvennusta, mutta aikalailla massaa oli, kun harvennuksenkin jälkeen näky on vielä kuvan lainen.

8 kommenttia:

 1. Hienot aurinkoiset kuvat, siisti mangoldipenkki sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä riittää aurinkoa, vaikka lämpöä on jo vähemmän. Mangoldit ovat niin tiiviisti, ettei muu kasvillisuus pärjää. Tuli kylvettyä liian tiheään...

   Poista
 2. Punaiset paprikasi ovat todella loistavan punaisia. Ihan tulee vesi kielelle niitä katsellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti maku ei ollut kummoinen. Herääkin kysymys kannattaa kasvatus. Seuraavana vuonna taidan laittaa jotain eksoottisempaa ruukkuun.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kauniisti ovat nämä ruukkulajikkeet kasvaneet. Vähän yllättävää, että isompi lajike on nopeampi.

   Poista
 4. Kannattaako taloudellisesti? No ei taatusti. Mutta minusta sinun kannattaa kasvattaa paprikaa ihan sen takia, että täällä ollaan vihreitä kateudesta kun paprikasi näyttävät niin hienoilta. Olet melkoinen puutarhavelho. Kokeile ensi kesänä myös munakoisoa, minulla se teki yllättäen hedelmät ja silläkin saa ihan hyvin kunnioitusta. Kannattamisesta puheenollen: kannattaako miesten kalaretket, noin niinkuin taloudellisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jos miettii talouden kannalta - ei varmasti kannata. Minua se ei kuitenkaan haittaa. Olisin vain kaiken vaivan palkaksi halunnut hyvänmakuista paprikaa. Tähän mennessä maistamani eivät ole olleet kummoisia. Tämä oli suurin pettymys. En tiedä oliko syy lajikkeessa, mullassa vai lannoitteessa. Seuraana kesänä kokeilen jotain muuta.

   Poista

Kiitos kommentista!