7.8.2013

Kesämatka 2 & 3

Tämän kesän puutarhamatkat eivät sentään jääneet vain yhteen, joten edellinen postaus saa jatkoa. Myös muut ovat raportoinneet puutarhamatkoistaan. Silmiini on osunut Pivin blogin Porin Hanhipuiston esittely, joka on jakautunut osaan 1 ja 2. Itsellä jäi Hanhipuisto käymättä, vaikka kävin aivan siinä vieressä.

Kävin Hyvinkään asuntomessuilla katsomassa taloja. Lähtiessä täytin arviointikaavaketta ja huomasin, että taloista en osannut sanoa paljoakaan, mutta puutarhat olivat jääneet mieleen. Minua erityisesti ilahdutti, että joissakin taloissa oli pihalla jätetty varvikko paikalleen ja se oli osa puutarhaa. Pihalla saattoi olla nurmikkoa, mutta se ei dominoinut. Viimeisen kohteen eli kohteen 31 heinätupsupuutarha oli hauskasti erilainen. Puutarhassa oli myös hyvän näköinen kasvihuone ja muutama viljelylaatikko. (Kaikki kuvat on otettu kännykällä, joten ovat hieman haaleita, vaikka niitä tummensinkin.)Erilaisen ilmeen puutarha

Alueen yleiset puutarhat olivat ainakin kasvien osalta vielä pienet. Kivipuutarhassa oli kuitenkin kaunis pieni veistos.


Toisen matkan yhteydessä kävin Hämeenkyrössä Frantsilan Kehäkukassa. Myymälöiden ja ravintolan yhteydessä oli myös pieni yrttimaa. Alue ei ollut suuri, mutta sitä paikkasivat erittäin informatiiviset tietotaulut. Niissä ei ollut vain yrtin nimi, mutta myös sen käyttätarkoitus ja käyttötapa. Alue oli lisäksi ihanasti joen rannalla.

Tätä pitäisi saada omaankin yrttipenkkiin

Yrttimaan idylliä

8 kommenttia:

 1. Upea on tuo heinäpenkki. Se just on asuntomessupihoissa huonoa, että ne on ihan juuri viimetipassa laitettu kuntoon, niistä ei vielä löydy sellasta luonnollisuutta ja isäntperheen elämisen makua. Voi miten rehevän näköistä tuolla Frantsilassa onkaan, kiitos kuvista. Oon ollut aikeissa käydä joskus, jonain päivänä sitten ehdin sinnekin saakka. Ja kiitos linkistäsi Hanhipuiston kuviini !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frantsila oli ihana pysähdyspaikka. Paikka joenrannassa oli ihana, vaikka kolmostie pauhaa vieressä. Suosittelen myös kasvislounasta, jonka voi kauniilla säällä syödä joen rannassa olevalla terassilla.

   En ole kovasti etsinyt puutarhamatkapostauksia. Sinun sivusi löysin jo hyvin informatiivisen otsikon avulla. Mukava kuitenkin antaa linkkejä toistenkin sivuille. Lukijalle postaukset voivat olla uusia.

   Poista
 2. Hieno paikka tuo Frantsila varmaan. Aika menis tutkiessa noita kylttejäkin.
  Blogissani on sinulle tunnustus!

  VastaaPoista
 3. Heippa! Tulin vastavierailulle ja liityin samalla lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Rehevät kasvimaakuvasi innoittivat minua liittymään sivusi lukijaksi.

   Poista
 4. Kaksi ylintä kuvaa eivät jostain syystä näy minulle. Rehevä yrttimaa näyttäisi olevan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omituista. Kaikki kuvat on kännykällä otettuja ja kaikissa on 96 pistettä tuumalla. Kuvien pitäisi siis avautua hyvin. Onkohan muilla lukijoilla tällaisia ongelmia? Jos joku tietä, miten ongelman saisi poistettua, niin kertokaa avuttomalle...

   Poista

Kiitos kommentista!