30.6.2013

Paprikasatoa ja etanatuhoja

Yhdessä ruukkupaprikassa on jo viiden sentin pituiset paprikat. Luin Titchmarshin kirjasta ja Lounais-Suomen puutarhayhdistyksen verkkosivuilta, että paprikat voi korjata myös vihreinä. Avomaalla ei kuulemma välttämättä edes saada punaisia paprikoita. Nyt pitäisi vain tietää, onko paprikat jo täydessä koossa. Kun lajike on minulle aivan uusi, niin ei ole aikaisempaa tietoa. Hyötykasviyhdistyksen siemenluottelon mukaan kypsät lajikkeen paprikat ovat 60-70 gramman painoisia. Pitäisi siis irrottaa paprika punnitukseen. Toisaalta huomenna on vasta heinäkuu, joten paprikat saattaa kerkeä kypsymäänkin, kun ovat jo nyt noin isoja.

Paprikat valmiina irrotukseen?
Etanoita tuntuu nyt olevan. Pensaspavut on aika hyvin kaluttu. Salaatit ja mahgoldit ovat vielä kumma kyllä saaneet olla rauhassa. Nyt ajattelin virittää olutansoja ja huomenna täytyy ostaa etanageeliä. Toivottavasti jotain jäisi itsellekin syötäväksi...

Kun tuo paprikakuva ei ollut kummoinen, niin lopuksi vielä kukkakuva. Talvehtinut salvia kukkii tällä hetkellä täyttä häkää.

Salvia kukassa

4 kommenttia:

 1. Komeat paprikat! Salvia on kaunis. Tänä kesänä minäkin olen hankkinut kolmenlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eri lajikkeiden kokeilu on hauskaa. Siten pääsee tekemään vertailuja. Tällä hetkellä paprikoista 'New Aces' on paremman näköinen.

   Poista
 2. Luulis kyllä että punastuis vielä nuo paprikat, kun on vasta heinäkuu. Syksyllä olen kyllä ottanut vihreänäkin pois, kun pakkanen uhkaa. salvia on kaunis. Kylvitkö sen siemenestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salvian olen ostanut muutama vuosi sitten taimena. On talvehtinut jo useamman vuoden. Minulle yksi taimi riittää, kun en oikein tiedä mihin salviaa käyttäisin. Kerään vähän teehen ja talven pataruokiin. Pitäisi kaivaa netistä voisalviakastike ohje.

   Poista

Kiitos kommentista!