2.6.2013

Kielontuoksuinen kesänalku

Ihana kielontuoksu täyttää ilman. Kieloja kasvaa rinteessä talon edessä, joten tuoksu jää hieman leijailemaan paikoilleen. Tuoksyelämys on taattu.

Hempeä kielo
Kasvimaan laitto on jäljessä, kun asetin lopputyön valmistumisen ensisijaiseksi. Sato siis myöhästyy, mutta toivottavasti ehtii kuitenkin valmistua. Ajatuksena oli laittaa vielä kesäkurpitsat ja maissit itämään, mutta taidankin ostaa ne jos mahdollista. Samalla voisi ostaa kääpiösamettikukan taimia. Minulla oli niitä kaksi viime vuonna ja ne olivat ihania.

9 kommenttia:

 1. Jos katsoo almanakkaa, vielä ei ole edes kiirettä. Tavallista lämpimämmät ilmat ovat vain saaneet sen aikaan, että kesä tuntuu olevan jo pitkällä. Vielä ehtii vaikka mitä ja toreilta löytyy hyviä taimia. Itse ostan torilta aina juuri kesäkurpitsat ja parsakaalit. Jotkut ötökät ovat vain syöneet parsakaalit huonoiksi, taitavat ötökätkin pitää lämpimästä.
  Ja samettikukat ovat minunkin lempikukkiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Jotenkin tämä lämpö saa luulemaan, että kesä on jo pitkällä. Monena kesänä lämpö on tullut vasta heinäkuussa. Joten kyllä se ehtii vielä kylmenemään. Toivottavasti ei kuitenkaan hirveästi.

   Poista
 2. Meillä täällä Savossa pidetään 10.6 päivää jonkinlaisena merkkinä, että ennen sitä ei kannata istuttaa. Yöpakkasia voi vielä olla kesäkuun alussakin. Nyt sää on ollut muutamana vuonna eriskummallinen. Alkukevät on lämmin ja yöpakkasia ei ole ollut enään edes toukokuun lopulla. Toki muutama vuosi sitten minulta paleltui kesäkukat juhannuviikolla kuomulliseen peräkärryyn:) Ehdit vielä hyvin kylvämään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna laitoin tähän aikoihin pensaspavun. Silloinhan toukokuun loppua lukuunottamatta kesä oli kylmä. Pensaspapu taisi jurottaa koko kesän ja itikin huonosti. Toivottavasti tänä kesänä kasvaa paremmin!

   Poista
 3. Tuntuu tosiaan hieman oudolta, kun kesä on vasta ihan aluillaan ja lämmintä on kuitenkin ollut jo pidempään. Vielä siis ehtii ihan hyvin; toivotaan myös aurinkoisen kesän jatkuvan (josko vähän välillä kuitenkin sataisi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetoive toteutui täällä Satakunnassa. Vettä tuli iltapäivän aikana 30 milliä - rakeitakin joukossa! Ja tietysi jyrinää ja salamoita.

   Poista
  2. Saisi tosiaan sataa. Tuli juuri mieleen vanha sanalasku:" Ennen juhannusta sataa laariin." Tässä vaiheessa sade jouduttaisi kasvien kasvua.

   Poista
 4. Vielä ehtii, mutta kun on kiireitä, niin ei ole mikään synti ostaa toriltakaan taimia :) Mullakin oli viime vuonna ekaa kertaa kääpiösamettikukkia, ovat ihania ja hyödyllisiäkin. Viime vuonna itivät ja kasvoivat tosi hyvin, ja kas, tänä keväänä 2 eri sorttia eivät itäneet yhtä surkeaa lukuunottamatta ollenkaan ! Niin, menin ja ostin ne taimet, valmiiksi kukassa ja tarjouksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut taimitarhalla kääpiösamettikukkaa, niin kärsimättömänä ostin samettikukkaa. Käyhän sekin, vaikka olisin juuri halunnut sen kääpiö muodon. Ehkä pitäisi seuraavana keväänä koettaa sen taimikasvitusta.

   Poista

Kiitos kommentista!