8.7.2013

Kukkia ja kukintaa kasvimaalla

Kasvimaalla vallitsee keskikesän rehevyys ja sadon odotus. Jotain olen jo saanut kasvimaalta kerättyä, mutta aika pieniä määriä. Mangoldi tuli kylvettyä niin tiheään, että harventaessa sai jo jotain syötävää. Salaattia, kirveliä ja sipulinvarsia on tullut myös hiukan napsittua. Herne on vasta kasvamassa, kutan pensaspapukin. Nauriskaan ei näytä vielä kunnon kokoiselta. Onkohan se saanut liian vähän vettä? Seuraavassa kuva kasvimaan salaattipenkistä. Etualalla ovat ostamani samettikukat, joista olen pitänyt todella paljon. Niiden takana nauriit ja takana näkyvät sipulit, mangoldit ja ruiskukka.

Kasvimaa heinäkuun alussa
Härkäpavun ja perunan kukinta lupaa satoa. Peruna kukki viime vuonna aikaisemmin, mutta laitoinkin sen aikaisemmin maahan. Lajike oli viime vuonna myöhäisempi 'Matilda', kun tänä vuonna on 'Ariellea'. Voisi varmaan jo käydä varovasti katsomassa, onko maan alla kunnon mukuloita.

Härkäpapu ja elegantti tuki...

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Etanat on järsineet armottamasti pensaspapuja, mutta muuten näyttää hyvältä.

   Poista
 2. Kaunista on kasvimaallasi. Mangoldi on kasvanut hyvin mullakin. Nauriit ja kaikki kaalit ovat mulla ihan reikäisiä, lentäviä pikkuhyönteisiä käy munimassa ja toukat syövät kasvit. Olen koittanut häätää tuhkalla ja mäntysuopavedellä. En tiedä tuleeko niistä mitään. Salaattia ja sipulia on syöty meilläkin. Tänään löysin ensimmäiset herneet :) Perunaakin olisi varmaan jo myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaalia en ole yrittänyt pariin vuoteen, kun ne tosiaan meni muihin suihin. Pitäisi varmaan ostaa kunnon verkkotuki ja verkot, jotka voisi virittää kaalien päälle. Tämä kuulemma vähentäisi kaalituhoja. Ruusukaalia ja parsakaalia tekisi ainakin mieli.

   Poista
 3. Savimaasi näyttää rehevältä. Myös minulla on savinen viljelyalue, aurinkoisessa niemessä. Papuja tykkään viljellä kuten sinäkin ja ne ovat savimaassa viihtyneet (tosin esikasvatettuna). Jos sinulla on aikaa, vilkaise viljelyksiäni http://julkulanniemi.blogspot.fi/. Terveisin Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla luin viljelyksistäsi. Rehevää näyttää olevan sinulllakin. Lisäsin blogisi seurattavien listaan, sillä olen juuri kiinnostunut kasvimaa-aiheista. Kiitos linkistä!

   Poista

Kiitos kommentista!