8.4.2013

Takatalvi ja taimet

Viime kerralla unohtui toivottaa uusi lukija tervetulleeksi eli tervetuloa pivi.

Kevät tuntui jo tulevan ja sitten satoi... lunta. Maisema muuttui taas talviseksi. Toisaalta vanhan kansan sanonnan mukaan: "Uusi lumi on vanhan surma". Saisi ainakin tällä kertaa pitää paikkansa.

Siemenkranssikin sai lumipeitteen
Siemenkranssi on muuten sama, josta tein postauksen tammikuussa. Aika hyvin se on huvennut parempiin suihin. Tikka on käynyt sitä nokkimassa, orava nakertamassa ja harakka näykkimässä.

Paprikan taimet alkoivat olla niin isoja, että ne piti siirtää isompiin tiloihin. Tätä kutsutaan koulimiseksi, mutta silloin ne normaalisti siirretään vähän isompiin potteihin. Minä siirrän taimet suoraan idätyspoteista lopulliseen multaan ja ruukkuun. En tiedä kutsutaanko tätä enää koulimiseksi, mutta näin olen menetellyt chilien kanssa. Olen vähän laiska näissä multahommissa ja tämä sopii minulle paremmin. Varmaan jotkin taimet eivät kestäisi heti vahvaa multaa ja niiden kanssa ei voisi menetellä näin. Kuten sanoin chilien kanssa tämä on toiminut ja toivon että paprikatkin kestävät tällaisen käsittelyn. Kohtahan tuo nähdään...

Paprikan taimi
Aluksi taimet näyttävät orvoilta isoissa ruukuissaan, mutta tila tulee tarpeen kesän mittaan.

8 kommenttia:

 1. Kiitän tervetulotoivotuksesta. Tosiaankin nyt toivon, että tuo vanhan kansan sananparsi pitää paikkansa, ja nuo lumet vihdoin lähtisivät. Komea on paprikan taimi ! Mulla on itänyt kaksi pienen pientä paprikaa piiitkän ajan jälkeen. Siemenet olivat useita vuosia vanhoja, mutta kyllä sieltä sitten 2 pinnisti päivänvaloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Nehän ovat sitten oikein vuosikerta paprikoita ;)

   Poista
 2. Äääh, masis! Talvi tuli takas... Toivottavasti se vie entisenkin lumen pois. Terhakka taimi sulla näyttäis olevan. Mun tomaatit on jo sen verran pitkiä, että tarttis varmaan taas vaihtaa isompaan ruukkuun..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tosiaan yritin laittaa taimet heti isoihin ruukkuihin. Toivottavasti kasvutila riittää koko kesäksi. Talvehtineelle chilille laitoin isomman ruukun. Taisi ollla vähän liioittelua, sillä mullan alta paljastuivat vaatimattomat juuret. Ehkä chilillä on pienemmät juuret kuin tavallisilla paprikoilla.?

   Poista
 3. Komea paprika. Minä teen nyt ihan samoin. Kerralla isompaan, jottei heti taas tarvitse koulia. Multana käytän aina, mitä sattuu olemaan tai lapset kaupasta tuomaan. Toistaiseksi kaikki hyvin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida kotiviljelyssä olla niin tarkkaa, mitä yleensä ohjeita annetaan. Minä laitoin paprikaruukkuihin jo ravinteetkin. Toivottavasti paprikat eivät säikähdä ;)

   Poista
 4. Minä olen monesti kylvänyt (vastoin kaikkia sääntöjä ja määräyksiä) siemenet suoraan ruukkuihin, missä on tavallista multaa...Mutta ensi viikollepa luvattiin jopa +15 astetta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä paprikat sitten kestävät tekemäni operaation, jos ne kestävät suoraan ruukkuun istutuksenkin. Lämpöä odotellen!

   Poista

Kiitos kommentista!