3.9.2012

Maissin Sadonkorjuujuhlaa

Päärynäpuun varjossa: Maissin Sadonkorjuujuhlaa

Eija on onnistunut tänä kylmänä kesänä kasvattamaan maissia. Postausta voi vain vihreänä lukea. Vesikin kirahti jo kielelle. Tänä kesänä en laittanut maissia, mutta edellisinä kesinä on tullut sitä kokeiltua. Joinakin vuosina olen vain kasvattanut maissin vartta, mutta parina kesänä olen saanut satoakin. Voin vahvistaa Eijan puheet kotimaisen maissin hyvästä mausta. Kotimaista maissia olen ostanut Helsingin toriltakin ja sitäkin voi lämpimästi suositella. Hinta oli aika suolainen (2 €/kpl), mutta maku tosiaan erinomainen. Sikäli maissin kasvatus kannattaa, että torilta ostettuna se on aika kallista.

Tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun kokeilen tätä linkin luontimahdollisuutta. Saa nähdä miten onnistuu!

6 kommenttia:

  1. Huomasin nyt vasta tämän postauksesi ihan sattumalta. Saan olla kyllä tyytyväinen maissisatoon. Parin kuukauden päästä voisi jo uusia siemeniä kylvää. Saas nähdä viitsinkö, on niissä aika paljon hommaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niin meni minultakin aikaa kommenttisi huomaamiseen. Ei ollut todellakaan tarkoitus. Eikä se linkin luontimahdollisuus onnistunut. Käytin blogisi "luo linkki tähän tekstiin" toimintoa, mutta muutin hieman otsikkoa. Postauksessasi ei ainakaan tuolloin näkynyt, että joku oli luonut siihen suoran linkin.

      Kuulemma intiaanit ovat viljelleet papuja ja maissia samassa penkissä. Maissi saa pavulta typpeä ja papu saa maissilta kasvutuen. Voisikohan jutun suomalaistaa ja laittaa maissin väliin hernettä? Ajattelin jotain nopeaa hernelajiketta, josta saisi sadon jo paljon ennen maissia.

      Poista
  2. Maissi on niin oikukas tai sitten olen vain taitamaton. Ensimmäisenä vuotena, kun muutimme omakotitaloon, pistin kokeeksi maissia ja sain mielestäni ihan kelvollisen sadon. Sen jälkeen ei oikein ole onnistunut maissin viljely, vaikka luulin olevani ihan pro ;) Siitä on nyt parikymmentä vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maissi taitaa vaatia lämpöä, jota ei joka kesä Suomessa ole. Luulen, että viljelyonni ei ole aina kasvattajasta kiinni tämän kasvin kohdalla.

      Poista

Kiitos kommentista!