6.6.2018

Kasvuun lähtöjä kasvimaalla

Kovin on ollut kuivaa. Toukokuun helle on ihanasti hellinyt meitä, mutta huonona puolena on ollut kova kuivuus. Vihdoin kun tuli sadekuuro, niin se oli niin mitätön, että sademittari oli tyhjää täynnä...


Vuokrakasvimaa oli niin kynnetty, että se tuntui koostuvan lähinnä viiden sentin läpimittaisista kovista savimöykyistä. Niitä ei saanut ilveelläkään hajoamaan. Vähän mietin, miten pienet porkkanan siemenet sellaisessa maassa itävät. Vielä kun oli kuivaakin, niin jo välillä tuli mieleen tuleeko kasvatuspuuhista mitään.


No, sipulin uskoi ainakin pärjäävän. Yllätykseksi sipulipenkistä nousi myös krassia...tai sitä minä uskon tuon edessä olevan taimen olevan. Suunnilleen samoille paikoille kylvin viime vuonna krassia, mutta se ei itänyt ollenkaan. Nyt sitä löytyy sitten muutamia sipulipenkeistä. Näköjään se sellainen lajike, joka tarvitsee kylmäkäsittelyn ;)


Joku käy aina kylvämässä retiisini liian tiheään! ;) Siinä sitten harventaessa meni moni siemen haaskuuseen, mutta ehkä parempi että on liikaa kuin liian vähän.


Perunakin oli jo noussut pintaan. Kasvimaalta löytyy monta muutakin hyvin itänyttä kasvilajia. Maaperä ja kuivuus saivat minut epäilemään, mutta loppujen lopuksi tilanne on aika hyvä. Vesipisteen takia maata on voinut kastella hyvin. Veden saanti on ollut vain viljelin viitseliäisyydestä kiinni. Helle on taannut lämpöä kasveille. Kasveillä on ollut oikeastaan aika hyvät itämisolosuhteet. On ollut kosteutta ja lämpöä - mikäs siinä on kasvaessa :)

Millä mallilla on sinun kasvimaasi?

6 kommenttia:

 1. Meillä on kasteltu ja kasteltu, seuraavaksi pitäisi varmaan lannoittaa. Maa on päässyt köyhtymään ja pikainen kevät oli liian pikainen kaikkiin hommiin. Mutta paremmalta tämä näyttää, kuin kaksi edellistä kesää. Tosin en ole viime yön kylmyyden tuhoja päässyt tarkastamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lannoitevedet ovat minulla suunnitteilla, mutta ei niitä voi vielä monelle antaa kun kasvit ovat vasta taimivaiheessa. Sipuleille ja härkäpavulle ajattelin sitä ensimmäisenä heittää.

   Poista
 2. Kovin on kuivuus nyt koetellut lähes kaikkialla ja maa huutaa sadetta. Meillä on myös pohjamaana parannettu savimaa, joka pidättää kosteutta paremmin näin kuivana jaksona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen parjannut savimaata, mutta näillä säillä siitä on hyötyäkin.

   Poista
 3. Meillä vihannekset ja juurekset kasvavat 50cm korkuisissa istutuslaatikoissa ja minulla on vielä ollut niissä harsot päällä yötä päivää, joten niissä on kosteus säilynyt mukavasti enkä ole joutunut kastelemaan niitä edes viikoittain, vaikka pitkä sateeton jakso tuossa olikin. Toivottavasti saisitte sateita sinnekin! Meillä tällä viikolla on ollut pari sadepäivää, jotka tekivät kasveille tosi hyvää. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups... vastaaminen vähän viivähti. No, nyt voin kertoa, että sateita on vihdoin ja viimein tullut tännekin. Vielä tulee lisääkin ja se on tarpeen.

   Poista

Kiitos kommentista!