13.5.2018

Äitienpäivän vehreyttä ja juustokakku

Nyt kyllä lämmöllä hellitään. Periaatteessa kalenterissa on vielä kevät, mutta tässä lämmössä tuntuu jo kesältä. Luonto oikein pursuaa vihreää.


Tammessa ei ole vielä lehtiä, mutta kirkkaassa kevätauringossa sen oksisto tulee hyvin esiin.
 


Tämmöisen kukkamaton kun saisi omalle nurmikolle... Pitäisi sitten vain malttaa olla leikkaamatta nurmikkla liian aikaisin.



Äitienpäivän kunniaksi tein juustokakun. Resepti on moneen kertaan kokeiltu ;) Olen ennen tehnyt mansikkakastikkeen, mutta nyt pakkasessa oli paljon vadelmaa, joten kakku sai seurakseen vadelmakastikkeen.

AMERIKKALAINEN JUUSTOKAKKU

Pohja:
11 Digestive-keksiä
50 g voita
1/2 dl sokeria

Täyte: 
300 g Philadelphiajuustoa
2 dl sokeria
2 dl maitoa
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl ranskankermaa
1 luomusitruuna (mehu ja kuoriraaste)

1. PIngota irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi.  Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva ja sokeri.  Painele seos vuuan pohjalle.
2. Notkista juusto ja vatkaa joukkoon kaikki muut paitsi sitruunankuoriraaste. Sekoita lopuksi kuoriraaste joukkoon käsin (ainankin minulla jää vatkaimeen kiinni). Levitä seos varovasti pohjan päälle.
3. Paista kakkua uunissa 160 asteessa tunti tai kunnes on hyytynyt.
4. Anna kakun jäähtyä ja laita se kylmään yön yli.
5. Tarjoa marjakastikkeen tai hedelmien kera. 

Makoisaa äitienpäivää!

4 kommenttia:

  1. Kiitos samoin♥ Ihania kuvia, niin hyvännäköistä tuo juustokakku! Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli myös hyvän makuista :) Mukavaa viikonalkua!

      Poista
  2. Hienoja kuvia!
    Ja niin herkullisen näköistä juustokakkua. Nam!
    Hyvää viikon jatkoa!❤️

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!