19.3.2017

Kesä purkissa

Kevät tuntui tulevan jo kovaa vauhtia, mutta tänään heräsin lumisateeseen. Välillä tuli räntää, sitten vettä ja taas räntää... Taitaa vielä kylmiä ilmoja puhallella. Vielä saa puutarhaihminen odotella.

Onneksi kesän satoa voi säilöä purkkiin. Sellaista kun käyttää, niin kesän muisto palaa mieleen. Ja osa tarjoaa myös silmänruokaa ja jopa väriä talven keskelle.


Ruiskukka on säilyttänyt värinsä yllättävän hyvin, vaikka se on kirkkaassa purkissa. Olen kyllä yrittänyt laittaa sen aina muiden värikkäiden purkkien taakse, jotta valo ei pääse sitä turmelemaan. Näillä voisi koristella kakkujakin, jos vain muistaisi nämä kukkaset kun sellainen hetki tulee kohdalle. 


Puna-apila on minulla jo klassikko teeaines. Nämä olivat niitä ensimmäisiä hortoja joita keräsin. Puna-apila on mieto, joten sitä voi käyttää huoletta ja se on vielä kauniskin. Sitä on myös helposti saatavilla. Kunhan vain löytää kukkivan niityn, niin luultavasti löytää puna-apilaakin.


Pieniin sinisiin purkkeihin olen laittanut kamomillaa ja kehäkukan terälehteä. Kumpaakin tulee yleensä pienet määrät, joten pienet purkit riittää. Nämä pienet Iittalan siniset lasipurkit katosivat kaupoista jossain välissä. Harmitti, kun en hoksannut ostaa niitä useampia. Teeainesten säilöntää nämä purkit ovat oivallisia.


Perinteistä säilykettä edustaa tässä krassikaprikset. Tein niitä viime syksynä jo toista kertaa. Hauskaa, että krassistakin saa ruokaa. Käytän näitä keitettyjen munien kanssa, antavat mukavan piristyksen munien muuten niin tunkkaiseen makuun. Näitä oli myös tarjolla kekrinä. Suupaloina tarjosin munanpuolikkaita, jotka oli koristeltu majoneesilla ja krassikapriksilla. 

Aina kun avaan jääkaapin, osuu silmiini krassikaprikset. Hennot yrtit ja krassit ovat kauniisti pienessä purkissa. Sydämessä läikähtää ja mieli palaa kesän kasvimaalle. Josko sinne taas kohta pääsisi :)

10 kommenttia:

 1. Olipa kivaa löytää blogiisi! Kesä säilöttynä tuo aina mielihyvää. Yrttien tuoksu vie tunnelmat niihin hetkiin, kun niitä korjattiin. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan! Itse olen löytänyt uusia blogeja muiden blogien kautta. Välillä saa blogilistaa uudistaa, kun blogeja hylätään.

   Poista
 2. Tämäpä oli kiva ja mielenkiintoinen postaus!
  Enpä ole koskaan kuulluut krassikapriksista. Ja nuo muutkin kukinnot näyttävät myös ihanalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukista voi tosiaan saada iloa pitkäänkin. Ruiskukka on kesällä varsin arkipäiväinen, mutta talvella ihastelun kohde :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia, nuo kuivatut kukat. Tuovat kivan fiiliksen kesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä voisi käyttää ihan sisustuselementtinä. Tosin en tiedä miten niissä väri kestää, jos niitä pitää valossa.

   Poista
 4. Kuivaaminen teeaineksiksi on mainio juttu, pitäisikin muistaa tulevana suvena..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miedon makuista teetä niistä tulee. Kamomilla on sen verran lääkinnällistä, ettei sitä suositella jatkuvaan käyttöön.

   Poista
 5. Onpas ihana idea purkittaa kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräsin niitä teeaineeksi ja säilön purkissa, mutta niitä voisi kyllä käyttää myös sisustuselementtinä.

   Poista

Kiitos kommentista!