18.6.2014

Teijon satumetsä

Kävin Teijon retkeilyalueella (Salon seudulla) lenkillä ja otin sieltä kännykällä muutamia kuvia. Tarkoitus oli kiertää reitti, joka ohittaa pirunpellon. En kuitenkaan aluksi löytänyt polkua. Sitten kun löysin oikean polun kadotin sen jatko-osan, joka jatkui autotieosuuden jälkeen. Opasviittoja ja karttoja olisi siis saanut olla enemmän. No, kiertelin sitten omia reittejä ja näin kaunista metsämaisemaa.


Polku vei korkealle kalliolle Matildajärven rannalle. Näillä tienoin polku myös "hävisi", sillä kalliolla ei näkynyt enää juntua. Vähän kun kuljin pois rannasta, niin huomasin, että olen itse asiassa luontokeskuksen takapihalla. 
 


Edellisessä kuvassa oleva poukama on tässä kuvattu rannalta. Tässä voisi lämpimämmällä säällä uida, mutta käyntini aikana oli sen verran kylmää, että ei tullut mieleenkään. Sain sitäpaitsi sadekuurojen takia olla aivan rauhassa. En tavannut poluilla ristin sielua. Sadepilvistä oli sekin hyöty, että ne tekivät yllä olevasta kuvasta aika draamaattisen.


Tämä viimeinen kuva on syy, miksi kutsun Teijon metsää satumetsäksi. Pienen metsän läpi solisee puro, jonka penkereet ovat sammaleesta vihreät. Polku kulkee monin paikoin puron vieressä, joten sitä pääsee ihastelemaan monessa kohdassa. Olin nähnyt tämän puro-osuuden jo aikaisemmin, mutta yhä edelleen se ihastutti. Metsä on mielestäni puron kohdalla taianomainen, satumainen. 

8 kommenttia:

 1. Kauniita maisemia. Tuollaisia satumaisia kohtia löytyy aina välillä. Minäkin käyn satumetsässäni aina silloin tällöin. En vain osaa sitä tallentaa kameraani kovin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo viimeinen kuva on lukuisista otoksista se paras. Monet epäonnistuivat täysin. Digikuvaus on siitä helppoa, että aina ei tarvitse onnistua.

   Poista
 2. Kyllä tuo on selvä satumetsä! Ihana sammalkuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammal on kyllä kaunista. Se on pehmeää ja kauniin vihreää.

   Poista
 3. Sammal ja tummaa vettä..upea kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on itseasiassa hieman haalea. Todellisuudessa sammal oli tummemman vihreää. Taustalla kuului puron pulputus...

   Poista
 4. Jylhää, tunnelmallista ja kaunista. Ihana metsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku metsikkö, joka kätkee tällaisen arteen. Siinä pitää poiketa seuraavallakin käynnillä.

   Poista

Kiitos kommentista!