19.2.2018

Vihdoin suksille

Vihdoin minäkin pääsin hiihtämään. Olen ulkoistanut suksihuollon, mutta palvelu tahtoo olla kovin hidasta ;) Seuraavana vuonna voisi panostaa uusiin huoltovapaisiin suksiin, niin pääsisi heti ladulle kun siltä tuntuisi. Täällä etelessä vielä hiihtokelit saattavat joinakin talvina olla todella harvassa, joten ladulle tulisi rynnätä heti, kun kelit sen sallii. 


Tänään sitten koitti se hetki, kun sukset oli kunnossa, ladut olivat kunnossa ja itsekin olin valmis hiiholenkille. Ilma oli suorastaan komea, kun siniseltä taivaalta aurinko valaisi latuja. Vähän oli kirpakka tuuli, joten metsän siimeksessä pujotteleva latu sopi minulle.


Ei sitä lunta ole kuitenkaan liikaa, sillä metsässä lumi ei peitä varpuja. Kuulemma pellolla olisi myös latu, mutta paistaakohan siellä sänki lumen alta...


Talven ensimmäinen hiihtolenkki ei ollut pitkä, mutta tässä ylämäessä sai jo vähän punnertaa. Lenkki oli oikeastaan aika leppoisa, kun välillä piti pysähtyä kuvaamaan tai niistämään nenää tai antamaan latua takaa tulevalle... No, seuraavalla lenkillä voi jo vähän enemmän huhkia! :)

9 kommenttia:

  1. Nyt onkin ollut mitä mainioimmat ulkoilu ja hiihtokelit ja itsekin olen käynyt muutaman kerran luisteluhiihtämässä mieheni kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta on pakkasta vähän liikaakin, joten nyt kannattaa mennä. Itse hiihdän perinteisellä :)

      Poista
  2. Omaan tahtiin hiihtely on parasta, välillä voi ihailla maisemia ja kuvailla. Olenkohan nyt kolme kertaa käynyt suksilla. Täällä on nyt niin kovat pakkaset, ettei tarkene hiihtää. mutta kunhan lauhtuu niin sitten suksimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin ei ole lunta ja kun sitä saadaan niin kohta on liian kovat pakkaset. Täällä etelässä hiihtokelit on kortilla...

      Poista
  3. Kolmesti olen minäkin sukset vatänyt jalkaani, sellaiset huoltovapaat. Näillä kovemmilla pakkaskeleillä eivät ihan niin hyvin luista, mutta leudommalla säällä on ihanaa sivakoida! Minä odottelen aikaa, kun sää lämpenee ja pääsen järven jäälle nauttimaan auringonpaisteesta... Ihania talvipäiviä sinulle!

    VastaaPoista
  4. Minulla on kyllä hiihto välineet, mutta ei ole tullut hiihdettyä muutamaan vuoteen .Mutta hienoa se on.

    VastaaPoista
  5. Hiihtäminen on ihanaa, sitä vain tulee tehtyä liian harvoin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!