12.7.2015

Vihreitä pilkahduksia asuntomessuilla

Tämän vuoden asuntomessut ovat Vantaan Kivistössä. Puutarhurin kannalta messut ovat hiukan tylsät. Pihat ovat juuri laitettuja, eivätkä ole vielä parhaimmillaan. Tämä on näissä messuissa yleistä, ainakin oman kokemuksen mukaan. Istutuksistä ei saa kummoisia kuvia, kun ne ovat vielä aika paljaat. Näin oli myös Hyvinkään 2013 asuntomessuilla, joista postasin. Tänä vuonna vielä tontit ovat aika pieniä ja moni oli rakennuttanut isot terassit, joten kasvien peittämät alueet olivat aika pienet. Tästä huolimatta kameraan tarttui joitakin vihreitä pilkahduksia.


Tämä on muistaakseni otettu kohteen 35 kattoterassilta. Siinä näkyy talon viherkatto ja samalla myös kohteen 40 maksaruohokatto (tuo harmaa talo oikealla). Yhtenä talon 40 erikoisuutena oli mainittu maksaruohokatto, mutta ei oltu kyllä mainittu, että sitä tuskin näkee itse kohteesta käsin. Mitenköhän tällainen ruohokatto toimii käytännössä? Ainakin se ihanasti tuo vihreyttä omalle terassille.


Tämänkin kuvan paikantaminen on hiukan epävarmaa. Muistaakseni se on kohteesta 18. Olisi pitänyt paikanpäällä pitää jo vähän kirjaa kuvien ottamisesta. No, kuva on kuitenkin otettu yläkerrasta käsin ja se kohdistuu keskellä taloa olevaan alakerran viherhuoneeseen. Yläpuolellä oli iso kattoikkuna. Idea on ihana, vaikka kuvaushetkellä huone oli vieä aika valju. Tällaiseen huoneeseen voisi sijoittaa vaikka sellaisen ison ruukkukasvin, joka ei enää mahdu tavalliseen huoneeseen. Köynnöskasvin voisi laittaa kiipeämään tukea pitkin kohti yläkertaa... Potentiaalia on paljon!


Eniten vihreää näkyi puukerrostalan parvekkeilla. Talossa, jossa oli kohteet 2, 3 ja 4, oli myös numeroimattomia parvekkeita katseltavaksi. Yläkuvassa parveke oli saatu vihreäksi tuomalla siihen nurmikkoa. Nurmikko oli laitettu suoraan parvekkeen lautalattialle, joten se ei selvästikään ollut pysyväisratkaisu. Kivan vihreä se oli kuitenkin :)


Tässä parvekkeessa taas vihreys oli saatu aikaan kankaalle painetulla sademetsäkuvalla. Hiukan mietin, että miten tuohon riippumattoon asettaudutaan. 


Hyötykasvipuutarhurin sydäntä lämmitti, kun yhdellä parvekkeella oli runsaasti hyötykasveva. Nämähän ovat ihan edustavan näköisiä! Taustalla on runkotettu marjapensas, jota näkyi mielestäni aika paljon eri pihoilla. Kuvassa taitaa olla karviaista, mutta jossain pihassa oli runkotettu viinimarjapensas, joka oli ihan täynnä raakileita. 


Eniten sykähdytti tämä pieni vesiaihe parvekkeellä. Eipä ole tullut mieleen, että parvekkeellekin voisi laittaa pienen vesiputouksen. Messukaveri sanoi, että tässähän alkaa jo toivoa omaa parveketta (, vaikka on omaa pihaakin). Niin kauniisti oli osa parvekkeista laitettu.


4 kommenttia:

 1. Kiitos esittelystä! Niin se on monesti pihat aika...no jaa, joskus ihmettelee miten ne toimii, kun/jos kasvit kasvaa. Tuo nurmikkoparveke on aika ovela, kukahan lie keksinyt. Ruohonleikkuri pörräämään :D Tai lammas :)
  Olis kyllä kiva käydä Vantaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi viheralan ammattilainen, niin varmaan osaisi katsoa juuri perustettuja puutarhoja toisella tavalla. Minusta ne näyttävät vain onnettomilta. En oikein osaa kuvitella, miltä ne näyttävät vuosien päästä. Niinpä keskityin vain vihreään! :)

   Poista
 2. Puukerrostalossa muutamat parvekkeet kuuluvat Parvekepuutarhanäyttelyyn ja kivasti ne olivatkin hyvin erilaisia.
  Sademetsäkankaan edessä on riipputuoli, ei siis keinu. Se on isokokoinen eli siihen uskaltaa istahtaa painavampikin ihminen, tai kaksi normaalipainoista sylikkäin ; )
  Kuulemma nurmikon alla on tekninenkangas eli multa ei ole suoraan laudoituksen päällä. Se olisi kyllä mielenkiintoista nähdä, millaiseksi laudoitus muuttuu kesän aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että nurmikko ei ollut suoraan laudoituksen päällä. Kangas oli kyllä todella siististi laitettu, kun sitä ei edes reunasta huomannut.

   Poista

Kiitos kommentista!