7.7.2015

Kukkivia papuja, pioneja ynnä muita kesän kaunistuksia

Vuokrapalstalla ei ole vielä paljoakaan kuvattavaa ja työtä senkin edestä. Tämän takia ei ole tullut otettua kuvia ja niin on bloggaus jäänyt vähemmälle. Tässä vähän korjausta asiaan.


Tässä kukkii härkäpapu 'Kaulion valkea', joka on omaa siementä. Siementen kuivauksesta kirjoitin postauksen 2012. Härkäpavun siemenet kuulemma säilyvät 5 vuotta ja nämä kolme vuotta vanhat siemenet itivät ainakin hyvin. Näistä osa on tarkoitus kuivattaa ja säilöä jatkokylvöä varten.Pihalla on monenlaista pionia, mutta nämä tumman fuksian väriset, kerrotut kukat ovat minusta kauneimmat.

  
Viime kesänä istutetut sormustinkukan taimet kukkivat ja samalla paljastivat värinsä. Harmittavasti vain yksi oli tumman fuksian värinen ja noita valkoisia on aika paljon. Taas istutin uudet taimet, jotta seuraavana vuonna olisi myös kukintaa. Toivotaan, että nämä siementävät niin, että ei enää tarvitsisi taimia istutella.


No, nämä eivät ole kukkia eivätkä edes kesän kaunistuksia. Sipulimaa ei ole kovin kummoisen näköinen ja taitaa nuo lehtien kärjet viestittää, että kastelu on ollut liian vähäistä. Olin ajatellut, että kastelen palstaa vain kerran viikossa. Eilen käydessä maa oikein halkeili kuivuuden takia. Onneksi tänään tulee vettä, mutta täytyy varmaan tulevaisuudessa kastella kaksi kertaa viikossa. Sipulipenkin väleihin olen laittanut rikkaruohoja katteeksi. Ensin laitan ne kuivumaan kurpitsojen juuria peittäville muoveille ja sitten käytän katteena. Muistaakseni Arno Kasvi antoi tämän vinkin jossain yhteydessä.


Harson alla kasvantu Ariel jo kukkii. Perunaoppaan mukaan varhaisperunoilla kuluu 65 päivää sadonkorjuuseen. Minä sain perunat aika myöhään maahan, joten ne ovat kasvaneet vasta 35 päivää. Täytyy varmaan vielä vähän malttaa. Toisaalta harso kuulemma jouduttaa kasvua ja näkeehän sen itsekin. Ehkä ei tarvitse ihan kuun loppuun asti odotella! 

Tervetuloa lukijoiksi Katja ja Mari L! (Tämä ilmoitus on vähän myöhässä...)

10 kommenttia:

 1. Aika mukava sipulisato sinulla on tiedossa. Tykkään kovasti sipulista sen kaikissa olomuodoissa. Omassa maassa ei ole muutamaan vuoteen sitä kasvatettu. Ukkokullalla on meneillään valkosipulikausi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkosipulia en ole vielä kokeillut. Ehkäpä laitan sitä ensi kesäksi.

   Poista
 2. Onpa kaunista, ja aivan ihanat pionit! Ihan varmasti saat sormustinkukista siementaimia, jos vaan et liian aikaisin katkaise kukkavarsia. Mulla kasvaa melkein kaikki penkit "turkkinaan" sormustinkukkaa, on iso työ kitkeä niitä liikoja pois. Merkkasin kukan värisellä langalla varren, jotta kukittua tiedän minkä varren siemeniä annan kypsyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vihje! Jospa katkaisenkin nuo valkoiset kukkavarret sitten pois, kun ne minun silmiin on liian vaisun värisiä.

   Poista
 3. Kauniit pionit. Mullakin kukkii härkäpavut. Sain joskus sinulta innostuksen kasvattaa niitä.

  VastaaPoista
 4. Sinulla peruna jo kukkii! Kohta saat uusia perunoita. Minä joudun vielä vähän aikaa odottelemaan. Vettä on tullut riittävästi, mutta lämpöä saisi olla enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin vielä vähän odottaa ennen kuin kurkkaan mullan alle. Kasvupäiviä on ollut vasta yllättävän vähän.

   Poista
 5. Komean näköisiä härkäpapuja ja hienoja kukkia! Meilläpäin alkaa olla sateesta jo ongelmaa. Juuri yritin viritellä mansikoiden ylle muovia sateelta suojaavaksi "teltaksi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt tulee vettä ja lisää tulee seuraavina päivinä. Ensin liian vähän ja sitten liikaa...

   Poista

Kiitos kommentista!