16.7.2014

Satoa tulossa

Nyt on yksi jos toinen kasvi kypsyttämässä satoa. Kohta sitä saa!


Karviainen alkaa olla hyvän kokoista. Makutesti kuitenkin paljastaa, ettei se vielä ole kypsää.


Vadelmapuska on jo pidemmällä. Se on saanut jo muutamia marjoja kypsäksi. Suurin osa on vielä raakoja, mutta pian kotivadelmia saa taas syödäkseen.


Nauriista osa on jo korjuukokoisia. Osa pitää korjata alamittaisina, sillä penkki tarvitsee harvennusta. Kuvassa on lajike 'Snowball', joka ainakin viime vuonna oli todella hyvän makuinen. 'Golden Ball' olisi vienon keltaisena kuvauksellisempi, mutta enpä huomannut asiaa kuvatessa. 


Omenat ovat jo kauniita, mutta pieniä. Tätä satoa saa luultavasti odottaa vielä jonkin aikaa. Kotiviljelijän pitää olla vielä kärsivällinen.

12 kommenttia:

 1. Ihania, kyllä kesä onkin jo pitkällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kesää on onneksi vielä paljon jäljelläkin, kun ollaan vasta vähän yli puolen välin heinäkuuta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Määrä ei ole suuri, mutta toivottavasti tulee monta erilaista makua.

   Poista
 3. Meillä vadelmat ovat vielä aivan raakoja, mutta sen sijaan punaherukoista keräsin tänään kaksi pensasta tyhjäksi. Ovat hyvin aurinkoisella paikalla.
  On se vaan mukava kerätä satoa omasta puutarhasta. Pienikin sato ilahduttaa kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä punaherukat ovat ihan raakoja, kun naapurilla aidan toisella puolella on pensaissa aika paljon punaista. Varmaan eroja lajikkeissa ja kasvupaikoissa.

   Oma sato tosiaan ilahduttaa!

   Poista
 4. Oman puutarhan satoa on niin mukava kerätä. Vaikka se olisi pientäkin, se ilahduttaa joka kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko Bloggerissa ongelmia, kun laitoit kaksi viestiä? Minulle on näin käynyt useimmin kun kerran. Harmittaa, kun huolella kirjoitettu kommentti katoaa bittiavaruuteen.

   Poista
 5. Voi että, ei täällä vielä vadelmia ole. Mustaherukatkin ovat hyvin huonosti kehittyneet, punaisia kyllä alkaa punastua. Vain sipuli näyttäs kasvaneet täällä, nauriita ei taaskaan tule. Siellä on jo niin kaunis nauris :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauriita on tulossa, mutta taas ne kasvavat pinnalla. Kasvimaa on osaksi savea ja epäilen, että se on nauriille liian kova. Sipulitkin kaatuilivat ja kasvattavat varsia pitkin maata...

   Poista
 6. Kesän parhainta aikaa, maukkaita herkkuja kypsymässä, nam !

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!