30.4.2014

Vapun kukkijoita

Pihalla on jo tuttua ja tuntemattomampaa kukkijaa. Kameran kanssa on jo mielekästä kiertää pihaa, kun on kuvattavaakin. Jotenkin vain kukka näyttää kuvauksellisemmalta kuin lehti. Tai tietysti riippuu kukasta ja lehdestä.

Talvion ensikukat
Aurinkoisessa rinteessä talvio oli jo avannut ensimmäiset nuppunsa. Näyttää hieman kärsineen tästä kuuivuiudesta, mutta huomiseksi on luvattu sadetta...


Tällainen tuntematon kukkija on samassa rinteessä talvioiden vieressä. Yritin kasviosta tunnistaa kasvia, mutta en löytänyt sitä. Tämä on mielestäni jokin luonnonkasvi ja taitaa olla puutarhakarkulaiseksikin liian vaatimaton. Kaunis se on mielestäni tuossa muuten autiossa kohdassa.

Vaahteran kukka
Vaahterakin aloittaa kukintaa. Kukat ja lehdet muodostavat vaalean vihreän pallukan. Kauempaa katsottuna vaahterat on nyt helppo tunnistaa. Ne ovat niitä puita, jotka ovat täynnä vaalean vihreitä pallukoita ;)


Lopuksi vielä huhtikuun kuvista kollaasi. Siitä näkee, että huhtikuussa oli pääsiäinen (tuo lasikana), koivuihin tuli hiirenkorvat ja ensimmäisiin talvioihin tuli kukat. Kaiken kaikkiaan kuukausi oli lämmin, sillä kollaasissa ei ole yhtäkään lumikuvaa. Siinä ei ole kyllä sadekuviakaan. Pitää tulevaisuudessa muistaa ottaa sadekuviakin, sillä jälkeenpäin ajatellen ne saattavat hyvin kuvata koko kuukautta.

HAUSKAA VAPPUA!

8 kommenttia:

 1. Nyt tosiaan löytyy pihaltakin jo vaikka mitä kuvattavaa, pääsiäinen olikin ihanan lämmin, mutta nyt meillä ainakin on maa valkoinen! Mutta kyllä tämä vielä tästä iloksi muuttuu!
  Vaahteran kukassa on niin kaunis vihreän sävy!
  Tuo valkoinen kukka voisi olla ehkä talvisaippo??
  Mukavaa Vapunpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei sentään ole tullut kuin vettä. Kylmähköä on kuitenkin.

   Poista
 2. Sadetta oon oottanut tännekin, on tosi kuivaa. Kiva kollaasi huhtikuusta ! Äkkiä se meni, mutta paras aika on onneksi edessä. Mukavaa toukokuuta ! Tuo valkoinen on mielestäni kevättaskuruoho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasviota selaillessa tuo kevättaskuruoho näytti lähinnä oikealta. Pitää vielä tarkistaa tuleeko siihen noita "siementaskuja". Ihan mukava kasvi, kun viihtyy paikalla jossa muut ei viihdy.

   Poista
 3. Talviot aloittelevat kukintaansa meilläkin, vaikka niiden lehdistö on selvästi kärsinyt talvesta ja kuivuudesta. Nyt juuri sataa ja saisi sataa vaikka koko päivän. On niin kylmääkin, ettei tuonne ulos tee mieli. Mukavaa vappupäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmyydestä ja sateesta huolimatta tein pienen lenkin ulkona. Eihän se ole paras sää, mutta allerginen voi kyllä hengittää syvään kun ilma on siitepölytön.

   Poista
 4. Minäkin odottelen sadetta,että saisi heitelläkanankakkaa kukkamaille ja puille sekä pensaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on satanut puolen päivän tienoilta saakka. Juuri äskön aurinko jopa paistoi, mutta pilvistä päätellen sade jatkuu pian. Sade on minunkin mielestä paikallaan!

   Poista

Kiitos kommentista!