27.4.2014

Keväisiä metsähavaintoja

Aurinkoinen sää houkutteli pienelle metsälenkille. Ja olihan metsässä jo kaikenlaista katseltavaakin.


Pajunkissat "räjähti" eli ryhtyi kukkimaan pääsiäisen jälkeen. Minä jo vähän huolestuin, saako pääsiäiseksi pajunkissoja, mutta sai niitä näin lämpöisenäkin keväänä. Näistä kimalaiset tykkää!


Metsä oli täynnä valkovuokkoja. Paikoin joukossa oli sinivuokkojakin. Kuvaus ei vain oikein onnistunut, kun mukana oli vain kännykkä ja aurinkolasit. Aurinkolasien läpi kaikki näytti kauniilta,vaikka todellisuudessa keskipäivän aurinko haalistutti värejä.


Kuvat ovat otettu pari päivää sitten. Silloin ei vielä koivuissa ollut hiirenkorvia. Urpuja oli sitten senkin edestä. Yllä oleva kuva on oikein koivuallergisen painajainen. Lupaavat runsasta koivun siitepölykautta ja siltä tuo koivu näyttääkin. Toivottavasti olo pysyy kuitenkin kohtuullisena.

4 kommenttia:

 1. Koivuallergikot alkavat meillä päin mennä aika tukkoon. Metsässä tapahtuu jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allergisen kannalta ikävää aikaa, mutta onneksi lääkkeet helpottaa oloa. Nyt kun vielä sataisi, niin metsässä olisi enemmänkin vihreää.

   Poista
 2. Meillä koivun kukinta on jo erittäin runsasta. Poika kävi sunnuntaina ja oli täydellisesti tukossa, vaikka hän on aloittanut lääkityksen jo ajat sitten. Kun ei ole satanut, on kaikki pinnat sameina niin siitepölystä kuin muustakin pölystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaista pölyö on täälläkin. Nyt lupailee sitten sadetta vappupäiväksi. Ei ihan ideaali päivä, mutta kai se on otettava vastaan mitä annetaan ;)

   Poista

Kiitos kommentista!