22.9.2013

Pakkasen pakottamana

Aamupäivästä vielä ennusti, että torstain ja perjantain öinä tulee oikein pakkasta. Iltaa kohden ennustusta rukattiin hiukan lämpimämmäksi, mutta kyllähän se kylmemmäksi menee. Olen tulevat arkipäivän poissa kotoa, joten nyt oli luultavasti viimeiset hetket korjata maissi ja pavut. Kesäkurpitsa on jo jonkin aikaa sitten lopettanut sadon tekemisisen, joten sen tuhoutuminen ei enää haittaa. 

Maissi sato jäi vähäiseksi. Olin vähän myöhässä taimien kanssa ja kasvupaikka oli liian varjoinen. Tähkistä vain yksi oli hyvänmakuinen. Taisivat muut olla raakoja, mutta se hyvänmakuinen olikin sitten TODELLA hyvänmakuinen :) (Tuo kuvasarja on nyt vähän takaperoinen, kun kuvat eivät halunneet asettua oikeaan järjestykseen.)Pavutkin ovat arkoja, joten keräsin viimeiset pois penkistä. Toisin kuin aikaisemmin postasin, niin olihan siellä papupenkissä papuja. Viljelijä oli vain tehnyt niin villin penkin, ettei sieltä tahtonut mitään löytää...

Pavut kätkössä

Mitenkähän samettikukat tykkää hallasta? Ne ovat olleet koko kesän kasvimaan kaunistuksena. Vielä otin niistä kuvan, kun ovat vielä kuvauksellisia.

Samettikukan loistoa

4 kommenttia:

 1. Mulla jo aikoja sitten ovat pavut lopettaneet papujen teon. Mutta kesäkurpitsaa tulee koko ajan, pitää kyllä kerätä nekin pois. Samettikukkahan on hurjan kylmänarka, halla vie sen ekana.
  Hienoja maisseja on sulla kasvanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli taas pavut myöhässä, joten satoa keräilin sitten näin myöhään. Taisi sitten samettikukan kohdalla olla hyvä sauma kuvaukseen, jos se on niin herkkä. Saa nähdä suojaako katveinen kasvupaikka.

   Poista
 2. Pakkanen puraisi jo mun samettikukat. Mullakin olivat kasvimaalla, tosi vähällä/huonolla hoidolla kukoistivat siellä pitkän aikaa :) Maissia olis kiinnostavaa koittaa joskus kasvattaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla samettikukat eivät vielä täysin kuolleet, mutta kesäkurpitsalle kylmyys oli jo liikaa. Maissi on aika helppo. Se kannattaa esikasvattaa ja istuttaa aurinkoisalle paikalla. Sitten pitää vain toivoa lämmintä kesää. Kylmänä kesänä se ei välttämättä anna satoa, kun Suomi on jo sen viihtymisen rajoilla.

   Poista

Kiitos kommentista!