26.1.2013

Siemenkranssi pihabongaukseen

Tänä viikonloppuna on taas pihabongaus aika (26.-27.1). Lintuja tarkkaillaan tunnin ajan ja nähdyt linnut raportoidaan Birdlifen sivuilla löytyvään kaavakkeeseen. Tänä vuonna osallistun jo ainakin neljättä kertaa.

Tänä talvena on ollut huonosti lintulautasyöjiä eli talitinttejä, sinitiaisia yms. Fasaaneja ei ole näkynyt ollenkaan. Kauralyhteet ovat välillä houkutelleet suurenkin parven keltasirkkuja, mutta bongauksen aikaan sain laskettua vain viisi yksilöä. Kaiken kukkuraksi naapurin kissa tuli bongauksen aikana haistelemaan nurkkia. Meidän pihalta ei raportoida mitään suuria lintumääriä tänä vuonna!

Pihabongauksen kunniaksi tein siemenkranssin Geraniumin blogin ohjeiden mukaan. Kyllä siitä aika iso möhkäle tuli. Sellaisen normaalin kuivakakun kokoinen. Seuraavalla kerralla voisi kokeilla laittaa massa kahteen pieneen kakkuvuokaan. Ensimmäisenä päivänä ainakin yksi talitintti nokki siemenkranssi, mutta ei se vielä mikään suuri menestys ollut. Ehkä jatkossa...

Talitintti siemenkranssin kimpussa

10 kommenttia:

 1. Ihana kuva! Hieno tuli kranssistasi, tipi näyttää vallan onnelliselta.

  Se on tosiaan kakkuvuoan halkaisijasta kiinni, että minkä paksuinen kaakku syntyy, isommasta ympyrästä tulee tietty litteämpi kuin pienemmästä. Mutta linnut syövät varmasti kaiken kokoisia, eikä paksumpi kakku mene helposti rikkikään, jos tulee lauhempaa ilmaa.

  Hyvä kun muistutit pihabongauksesta, täytyy huomenna osallistua. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompi tosiaan kestää paremmin. Kranssi näytti kädessä todella isolta, mutta omenapuussa aika sopivalta. Täytyypä tarkkailla, miten kranssi kestää.

   Poista
 2. Hei, kiva kun kävit blogissani. Olen myös bongaillut lintuja tänään, katson huomenna vielä tuleeko niitä enemmän.
  Tein myös siemen/rasvapalloja linnuille, vain pienempiä ja olen laittanut ne verkkopusseihin. Hyvin ovat kelvanneet.
  Liityn samalla lukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin minäkin vielä bongailla huomenna. Josko saisi nähtyä keltasirkkuja enemmän. Tänään oli kyllä lajikirjo aika hyvä, vaikka yksilöitä olikin vähän.

   Kiitos liittymisestä lukijakuntaan. Olen vähän myöhään herännyt tähän Lukija-gadgetiin, sillä laitoin sen blogiini vasta tänään. Sinulta siis todella nopeaa toimintaa.

   Poista
 3. Hieno kranssi! Meillä käy vakituisesti mustarastas ja aika usein närhikin. Muut ovat niitä normivieraita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Närhi ja punatulkku käy joskus, mutta vakivieraina on kolme mustarastasta. Kuulemma jotkut antaa niille rusinoitakin, mutta meillä ovat ihan siemenravinnolla.

   Poista
 4. Kiva tuo kranssi, pitäisi joskus kokeilla tehdä. Blogissani on sinulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta. Minulla löytyy lähinnä kuvia kasvimaasta, joten vastaan sen mukaan.

   Poista
 5. Hei! Hauska siemenkranssi!

  Minäkin olen haastanut sinut :) http://puutarhaterapiaa.blogspot.fi/2013/01/haastettu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tuleepa näitä haasteita. Haasteiden takia joutuu näkemään vähän vaivaa, mutta toisaalta antavat postaukseen aiheen. Ei tarvitse itse aina keksiä, että mistä aiheesta postaisi. Siis kiitos haasteesta sinullekin! Tämä haaste joutuu hiukan odottamaan, kun vastaan Konnadonnolle ensin.

   Poista

Kiitos kommentista!