11.1.2013

Kukkapostauksesta kukkamessuille

Uudenkaupungin kukkamessut heittää puutarhablogeille haasteen esitellä puutarhansa kukka-aarteen. Tässäpä blogin pitäjälle hyvä juttuaihe näin keskitalven aikaan. Jos hyvin käy, niin voi päästä kukkamessuillekin.

Viljelen lähinnä kasvimaata, joten kukista lähinnä sydäntä on kamomilla. Minulle ei ole edes kamomillan omaa siementuotantoa, vaan ostan aina siemenet keväisin. Se ei taida kuitenkaan olla sellainen kukka, jota haasteessa kaivataan.

Perennoista aarteeni on kultapallo. Se valittiin 2011 vuoden maatiaislajikkeeksi (linkistä pääsee lukemaan kultapallosta enemmänkin).

Kultapallo on korkea
Kultapallo on kaunis ja korkea. Itse olen istuttanut sen köynnöksen viereen, niin senkin voi köyttää säleikköön. Ilman sitomista kultapallo lakoaa. Kukka on myös kestävä, kuten aikaisemmasta postauksesta voi lukea. Härmän hätäännyttämänä leikkasin kukan alas, mutta uskollisesti se nousi vielä seuraavanakin kesänä ja kukkikin. Kaunis ja kestävä - voiko perennalta enempää pyytääkään.

8 kommenttia:

 1. Kultapallot ovat kyllä ihania ja jaksavat ilahduttaa vuosikymmenten hoitamattomuudenkin keskellä.

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (En ensin kytkenyt tätä vastausta sinun kommenttiisi. Poistin alkuperäisen ja laitoin sen tähän. Saa nähdä mitä Blogger tykkää...)

   Sen takia kultapallot taitavat ollakin maatiaislajikkeita, sillä eivät säikähdä vähästä. Hienot ja herkät lajikkeet ovat varmasti kauniita. Kuitenkin lajike, joka kukoistaa Suomessa ilman suurempia hoitoja, on todella kiitollinen.

   Poista
 2. Ensimmäinen vastaus blogihaasteeseemme! Kiitos osallistumisestasi.
  Kukkamessujen väki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika hyvä haaste näin pimeään talviaikaan. Tähän oli mukava vastata.

   Poista
 3. Mulla tuo kultapallo on vähän hätää kärsimässä. Kukkii kultapiiskun kanssa vierekkäin ja piisku uhkaa vallata sen alleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultaapiisku on siis voimakkaampi kasvuinen. Ei auta kuin nyhtää kultapiiskua tai siirtää jompi kumpi. Jotkut perennat meinaavat vallata koko penkin. Kultapalloni vieressä on purppurasydäntä, jota olen rökittänyt ja kitkenyt kultapallon alueelta. Niin, että kyllä kultapallokin hiukan hoivaa kaipaa vaikka kestävä onkin.

   Poista
 4. Upea kuva, keltainen kukka ja taustalla supersininen taivas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultapallo oli niin korkea, ettei sitä voinut kuin kuvata alhaaltapäin. Sitten vasta kuvatessa huomasin, kuinka hieno tausta taivaasta tuleekaan.

   Poista

Kiitos kommentista!