31.7.2012

Kesämatkan puutarhasilmäys

Moni puutarhablogin pitäjä on kertonut kesän aikana myös puutarhamatkoistaan. Kotimaassa havaintoja ovat tehneet mm. vaaleanvihreä ja kanatarha blogit ja Maria on käynyt Lontoossa asti. Poikkesin kesämatkalla Mikkelin Kenkäveroon ja nuohosin heidän näytepuutarhan, joka koostui lähinnä yrttikasveista ja kukista. Pinta-alaltaan puutarha ei ollut suuri, mutta kaikki oli kauniisti laitettu. Kiitosta saivat erityisesti nimikyltit, jotka auttoivat tunnistamisessa.Raunioyrtti muistaakseni...

Erityisesti nimikyltti auttoi rohtoraunioyrtin tunnistamisessa. En ollut aivan varma muistinko kasvin nimen oikein, mutta luontoportin informatiivinen sivu vahvisti asian. Olen suunnitellut rohtoraunioyrtin hankintaa, sillä siitä saa ravinnepitoista lannoitetta. Kenkäverossa näkemäni puska oli kuitenkin pari metriä korkea. Kasvi ei ole mikään pikkuinen ja sen sijoittaminen pienelle kasvimaalle olisi hieman hankalaa. Enpä ole kyllä törmännyt kasvin taimiinkaan, joten ongelma on aika akateeminen. Taidan tyytyä nokkosveteen.

2 kommenttia:

 1. Kasvatin oman rohtoraunioyrttini siemenestä. Laitoin kokonaisen rivin niitä. Pari-kolme iti. Nyt saan kitkeä niitä kiusallisina rikkaruohoina. Muutaman olen jättänyt tontin reunoille ja joskus tehnytkin niistä lannoitetta. Kesä vain on niin kovin lyhyt, että kaikkea ei kerkiä - aina.

  Nokkosvesi on hyvää ja nokkosista saa kaikkea ihanaa muutenkin. Sitäkin käytän muuten teesekoituksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole tullut mieleen tuo yrttiaineeksi keräys. Siinähän se menisi sivussa, kun niitä muutenkin keräilee.

   Kesän lyhyys on kyllä totta. Näin talvella on hyvä suunnitella, mutta kesän kiihkeys aina yllättää. Ja pitäähän sitä levätä ja nukkua kesälläkin :)

   Poista

Kiitos kommentista!