7.7.2019

Sateiden välissä...

... kävin kasvimaalla. Siirtelin lantun, retikan ja kehäkukan taimia liian tiheistä penkeistä tyhjiin penkkeihin. Joku oli taas kylvänyt ne liian tiheään ;) Tyhjää oli muun muassa papupenkissä, kun Maxidor-papu ei ollut itänyt ollenkaan. Ostin sitä vielä maxi-pussin... Seuraavana keväänä voisi yrittää sille esi-idätystä.


Kauraan on tullut jo siemenet. Tässä edessä on mustakauraa, jota minulla oli jo viime vuonna vähän. Kypsyessä siemen muuttuu mustaksi ja siitä tulee jännän näköinen. Pitää ottaa siitä kuva sitten myöhemmin.


Taimina ostetut samettikukat voivat paksusti. Ne olivat ostaessa hentoisia, mutta ovat tosiaankin tykänneet kasvupaikasta. Näitä voisi olla enemmänkin.Itsekasvatetussa kesäkurpitsassa on jo kukat. Satoakin tulee toivottavasti jossain välissä. Tänä vuonna kesäkurpitsapenkkejä peittää suojakangas. Kokeilen sitä ensimmäistä kertaa. Kosteutta se ei selvästikään pidä yhtä hyvin kuin muovi. Kesäkurpitsat kehittyvät nyt yllättävän hitaasti. Toisaalta viime kesänä kesäkurpitsojen lehdet olivat loppu kesästä homeessa. Ehkä kankaan kanssa ei ole sitä ongelmaa. 


Härkäpavuissa on ollut kukat jo jonkin aikaa. Niitä kannattaa pitää silmällä. Tuorepapuja voisi alkaa kerätä heti, kun niitä valmistuu.


Perunoistakin löytyy jo kukkia. Tässä Mozartin hennosti lila kukinto.  Seuraavana viikonloppuna voisi jo varovasti katsoa, millaisia mollukoita multa kätkee.

Ehdin kasvimaalta pois ennen kuin alkoi taas sataa. Hyvä, että taas sataa. Alkukesä on ollutkin niin kauhean kuiva. Tuntuu, kuin kasvimaalla ei mitään kasvua tapahdu kuivuuden takia. Olen toki kastellut, mutta en ehkä tarpeeksi. Toisaalta kastelen kylmällä kaivovedelle. Onkohon kasveilla vaikeuksia hyödyntää sitä sen kylmyyden takia? No, nyt ainakin luonto hoitaa kastelun :)
 

8 kommenttia:

 1. Sinulla jo peruna kukkii kivasti.
  Sadetta on saatu onneksi nyt täällä meilläkin ja kaikki on ollut todella tarpeeseen.
  Kaivovesi kannattaisi ehkä nostaa vaikka saaviin lämpenemään, sillä kylmä vesi hidastaa kasvua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkukesä on ollut erityisen kuiva, niin on kyllä huomannut kylmän veden vaikutuksen. Ehkä ensi vuonna toisin...

   Poista
 2. Hyvin kasvavat sinulla pavut ja peruna! Onneksi ollaan saatu sadetta, kaivovedellä kastelu ei oikein ole minun juttuni, ja onhan kaivovesi aika kylmää suoraan kasveille. Kruunuvuokon kanssa olen samaa mieltä, ensin vesi lämpiämään ja hapettumaan joksikin aikaa saaviin.

  VastaaPoista
 3. Kauniit on kukat hyötykasveillakin!

  VastaaPoista
 4. Ei niin näyttävät, mutta kauneutta löytyy sieltäkin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!