4.12.2015

Kesäkuvista "maalauksia"

Viime kuussa julkaisin yhdessä postauksessa viimeisenä kuvan, joka oli pahasti tärähtänyt. Luulen, että se oli vahingossa syntynyt. Minun ja monen sitä kommentoineen mukaan se on kuitenkin yllättävän hyvä. Se ei ole todellakaan tarkka, mutta epämääräisyydessään se on jo maalauksellinen. Siitä muistinkin Photoscapen "maalaustoiminnot", joilla voi muokata valokuvaa. Innostuneena lähdin niitä kokeilemaan kesän valokuviin.


Punainen auringonkukka osoittautui oivaksi kohteeksi "öljyvärityölle". Ohjelmassa voi valita siveltimen paksuudenkin, mutta tässä kuvassa ei mielestäni kannattanut valita paksuinta jälkeä. Kukan keskellä olevasta kimalaisesta tulee muuten epämääräinen läntti.


Puugrafiikka on lähellä sydäntäni, mutta Photoscapen muunnin ei tyydyttänyt minua. Tämä auringonkukka kuva oli paras. Kuten käsintehdyssä puugrafiikassakin niin yksinkertainen malli oli paras.


Vesiväriteokseksi muutettu kasvimaanäkymä on itse asiassa parempi kuin alkuperäinen valokuva. Tässä kuvassa on mielestäni tärkeintä yleisnäkymä eikä yksityiskohdat, jotka näkyvät kristallinkirkkaana valokuvassa. "Vesiväritoiminto" taas yhtenäistää näkymää.


Ja taas auringonkukkia :) Lukuisia kesän kuvia ajoin näiden "maalaustoimintojen" läpi ja auringonkukat osoittautuivat usein parhaiksi kohteiksi. Tässä yllä on "akvarellimaalaus" kukkapenkistä. Minulla tuli tästä mieleen ruotsalaisen taidemaalari Carl Larsson ja hänen teoksensa. 

Mikä "maalaus" on sinun mielestä paras? :)
 

18 kommenttia:

 1. Tulipa kuvista käsittelyllä kivoja. Kasvimaakuva vie ehkä voiton kaikista, mutta tuo alin on myös upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia voisi rajumminkin käsitellä, mutta nämä olivat mielestäni parhaimpia.

   Poista
 2. Auringonkukka"maalaukset" ovat mieleeni (ehkä siksikin että tykkään auringonkukista).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonkukkia oli nyt paljon tarjolla, mutta kyllä niitä kuvailinkin kesällä. Seuraavaksi kesäksi ajattelin laittaa uusia auringonkukkalajikkeita.

   Poista
 3. Voi että, pitääkin kokeilla leikkiä noin :) Kyllä tuo alin kuva minusta on paras. Tällaisina iltoina onkin hyvä katsella kesäkuvia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on vain harmautta kuvattana, niin parempi kaipaa kesäkuvia esiin :)

   Poista
 4. Onpas hienoja! Minulla on koneella tuo phohoscape, mutten ole huomannut tuota toimintoa :)
  Tykkään ekasta eniten tai tuosta kolmannesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiminto löytyy valikosta suodin ja sen alta maalailut. Kannattaa kokeilla!

   Poista
 5. Tulipa jänniä maalauksia. Minäkin pidän tuosta kasvimaakuvista ja oikeastaan kaikista muistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi voinut tehdä radikaalimpiakin maalailuja, mutta nämä olivat minun kokeilimista parhaimmat.

   Poista
 6. Hauskoja! Ehkä viimeinen auringonkukkakuva on paras, vaikka monien suosikki kasvimaakin miellyttää silmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akvarellitoiminto olikin yllättävä ja minustakin aika hyvä ;)

   Poista
 7. Kyllä minustakin tuo auringonkukka kuva on paras.
  Itse en ole opetellut mitään kuvanmuokkaus ohjelmia. Isäntä joskus suoristaa mun maisemakuvia kun taivaanranta tai järvenranta on vähän vino.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Photoscapea on ainakin ihan helppo käyttää. Tosin en ole tuollaisia suoristuksia harrastanut. Joskus olen rajannut tai hiukan muokannut värejä. Eniten käytän kuvien reunustustoimintoa.

   Poista
 8. Mielenkiintoisia kokeiluja! Tuo 1. kuva on minusta kaunein :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei ole kuvattavaa, niin entisiä kuvia voi muunnella... ;)

   Poista
 9. Kauniita kuvia! Löysin blogisi vasta nyt vaikka kasvimaa- ja erityisesti viljelypalstajuttuja olen aiemminkin yrittänyt etsiä (ja sellaisia itsekin tänä vuonna vähän kirjoitellut - käy vilkaisemassa jos lukulistalle mahtuu). Nyt joulukuun pimeydessä alkaa jo ensi vuoden suunnitelmat siintää mielessä, ja kasvimaan suunnittelu -hakusanalla blogisi löysin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että löysit blogini. Puutarhablogeja on jonkin verran, mutta niissä on mielestäni yllättävän vähän kasvimaa juttuja. Toisaalta ruusu on kauniinpi kuvauskohde kuin porkkana.
   Tervetuloa lukijaksi!

   Poista

Kiitos kommentista!