20.6.2015

Kasvimaan suunnitelma ja katsaus

Tänä vuonna vuokrasin ensimmäistä kertaa kasvimaapalstan. Hiukan hirvittää, miten sen kanssa pärjään. Aari tuntuu niin isolta alueelta. Toisaalta paikan päällä se ei näytä niin kauhean isolta, mutta kitkettäessä taitaa olla ihan liian iso... ;)


Yllä on palstasuunnitelmani. En ole vielä aivan varma, että kaikki ovat itäneet. Muutoksia saattaa siis tulla vielä. Tuo suunnitelma saisi olla suurempi, jotta penkkeihin mahtuisi niin kasvin nimi kuin lajikekin. Tässä on nyt nimekkeet sekaisin. Esimerkisi 'Purple Haze' on violetti porkkana ja 'Norly' herne. Alkuperäisessä suunnitelmassa minulla oli paljon enemmän penkkejä, mutta paikan päällä huomasin sen tarpeettomaksi. Itse asiassa monilla muilla palstan pitäjillä on yhtenäiset penkit, eikä keskikäytävää ollenkaan. No, minä halusin noudattaa viljelykiertoa ja sitä varten on hyvä jakaa palsta neljään.Toisaalta palstan voisi jakaa neljään osaan vaakatasossa... Hmm...

Tästä palstan laittaminen alkoi...

Ja tämä on tilanne nyt... Minua varoitettiin, että palstalla on paljon rikkaruohoja. Siltä kyllä näyttääkin!


Tänä vuonna kokeilen vain yhtä erikoisperunaa eli täysin sinistä 'Salad Blueta'. Väri näkyy jo idussa, sillä se on mielestäni selvästi eri värinen kuin varhaisperuna 'Ariel'.

Huomenna on tarkoitus mennä palstalle kitkemään. En yritäkään saada kaikkia penkkejä hoidettua kerralla, jotta pääsen sieltä elävänä takaisin... ;)

4 kommenttia:

 1. Hienon suunnitelman olet tehnyt. Joskus yritin tehä koneella, mut ei kai sitten ollut sopivaa ohjelmaa, niin sitten olen tyytynyt piirtämään lyijykynällä ruutupaperille :)
  Suunnilleen tuon kokosia on perunat mullakin ja on jossain kohin enemmänkin rikkaruohoja, ainakin vesiheinä kun kasvaa niin äkkiä. Hyviä kitkentä ilmoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sain vielä myöhään perunat maahan, kun oli niin märkää toukokuussa. Traktori pääsi pellolle vasta loppukuusta. Huomiseksi on luvannut poutaa, joten ainakin sää suosii huomenna kitkemistä.

   Poista
 2. Millä ohjelmalla teit viljelykartan? Viljelykierto on hyödyllistä, ehkä niillä muilla on jokin oma systeemi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan Paint:illa olen kartan vääntänyt. Kun on tehnyt pohjan, se kannattaa tallentaa. Siihen voi sitten seuraavina vuosina piirtää uudet suunnitelmat. Minä hahmotan viljelykierron siten, että neliö jaetaan ristillä neljään osaan. Näinhän se kuvataan kaikissa viljelyoppaissa. Voisihan palstan jakaa neljään osaan myös vaakasuorilla viivoilla. Minä olin niin ristikuvioon fiksautunut, että en osannut sitä uusiksi ajatella. No, eiköhän se näinkin onnistu.

   Poista

Kiitos kommentista!