4.3.2014

Laskiaistiistain papurokka

Olen jo muutaman vuoden viljellyt härkäpapuja, mutta olen käyttänyt niitä vain tuoreena. Määrätkin ovat niin pienet, ettei niistä olisi pataan asti. Ostin siis kaupasta suomalaisia härkäpapuja, sillä halusin maistaa oikeaa papurokkaa. Reseptin nappasin olemme puutarhassa-blogista, jossa on yksityiskohtaiset ohjeet. Oikaisin valmistuksessa sen verran, että pavut ja lihan kypsennin samassa liemessä. Lisäksi alussa keitin papuja yksinään 10 minuuttia, sillä niin pääsee kuulemma eroon kaasua muodostavista hiilihydraateista.



Härkäpapurokka ei ole tässäkään vaiheessa kovin kummoisen näköinen, mutta on sentään kuvauksellisempi kuin loppuvaiheessa. Puolentoista tunnin keittämisen jälkeen nostin lihan keitosta ja vetäisin sauvasekoittimella lopun massan tasaiseksi. Keitosta tuli tasaisen vaaleanruskeaa... No, suomalaiset syö mämmiäkin. Pelkäsin maun olevan liian vahva, mutta se olikin liian laimea. Sain kunnolla maustaa suolalla, pippurilla ja sinapilla, että keittoon sai makua.



Lohdutukseksi jälkiruuaksi oli vohvelaita, hilloja ja makurahkaa. Näin laskiaistiistaina jätin kermavaahdon ja mansikkahillon pullan väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!