12.5.2013

Paprikakärpäsiä?

Istutin paprikataimet ruukkuihin, joihin laitoin valmiiksi jo lainnoitteenkin. Nyt on sitten banaanikärpäsiä aivan mahdottomasti. Ehkä ne on kuitenkin paprikakärpäsiä, sillä ne tulevat niiden luota...

Paprikan taimet toi pikkukärpäset

Vahingossa huomasin, että omenamehu ja vesi lasissa toimivat hyvin pyydyksinä. Päivällä kärpäset menevät enemmän vesilasiin ja yöllä mehulasiin. Parin pävän päästä saan vermukuliittiä. Toivon, että sen levittäminen mullan pinnalle, vähentää kärpästen määrää. Luulen, että kärpäset sikiävät juuri kosteassa mullassa.

2 kommenttia:

 1. Laita vielä tippa pari astianpesuainetta mehun sekaan, niin uppoavat paremmin kun nesteen pintajännitys häviää. Laitoin "reseptiä" myös tänne Tee itse blogiin jokin aika sitten http://teeitsepuutarhaan.blogspot.fi/2013/03/eroon-banaanikarpasista.html.
  Inhottavaa että ötökät tulevat harmiksi kun kaikki on hyvällä mallilla, toivottavasti pääset niistä eroon pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä heti laittaa tuota astienpesuainetta. Minulla on ollut viiniä Kikkoman pullossa jo jonkin aikaa. Se taitaa toimia aika samalla lailla kuin tuo linkkisi takaa löytynyt elmulla päällystetty kippo. Siihen syöttiin ei ole kyllä yksikään pikkukärpänen tarttunut. Nämä kärpäset taitavat olla absolutisteja!

   Poista

Kiitos kommentista!