28.5.2012

Savea


Käänsin viimeisen pläntin kasvimaalla. Siihen on tulossa pensaspapua, joten mitään kiirettä ei ollut. Valokuva todistaa, että savea löytyy tästä kasvimaasta. Lapiolla kun kääntää maata, niin maa jää lapionmuotoiseksi kokkareeksi. Tilanne on kuitenkin parempi kuin viime vuonna. Tuota käännettyä kokkaretta kun vähän käsillä puristaa, niin se hajoaa. Viime vuonna kokkareet olivat paljon tiiviimpiä. Toimin viime syksynä puutarhakirjojen ohjeiden mukaan ja käänsin maan. Pinnalle laitoin lehtiä talven ajaksi maatumaan. Keväällä jouduin tietysti siirtämään päällimmäiset kerrokset kompostiin ja käänsin maan taas. Mielestäni operaatio onnistui. Maa ei ole niin tiivistä ja kastematoja on runsaasti. Muutama mato tuli lapiolla ruhjottua maan käännön yhteydessä. Surku tuli...

2 kommenttia:

  1. Ikuinen taistelu meillä. Minullakin on savimaa. Ensimmäisinä vuosina tein joka vuosi uuden kohopenkin ja homma toimikin hyvin. Nyt alkaa kohopenkit olla maan tasalla ja savi pulppuaa esiin. Pihani on nykyisin märkä kuin mikä. Pitää varmaan ostaa vene, että voipi kuleksia kasvimaalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulemma paras tapa selättää savi olisi perustaa kohopenkit puukehikkojen kanssa. Siihen voi maapohjan ja penkin väliin laittaa vaikka sanomalehteä tai puutarhakangasta. Sitten täyttäisi kehikot ostomullalla. Niin pääsisi täysin eroon savesta. Minä en ole ihan valmis noin isoon operaatioon. Olen vain hammasta purren kääntänyt savimaata.

      Poista

Kiitos kommentista!