24.2.2017

"... kuin turkin hihasta"Keskiviikko-iltana kun tarvoimme tuiskussa ja tuiveessa, niin tuttava lausahti, että lunta tulee kuin turkin hihasta. Olin hieman hämmentynyt, kun en ymmärtänyt sanonnan merkitystä ja toisaalta mielenkiintoni heräsi.

Kotoni sitten etsin sanonnasta tietoa ja löysin jonkinlaisen selityksen. Se näköjään tarkoittaa, että jotain on todella paljon. Sen arveltiin juontuneen siitä ilmiöstä, kun turkki otetaan kesäsäilytyksestä ja   siitä varisee koit yms. pois.


Lunta tosiaan tuli kuin turkin hihasta. Poskiparkoihin lumi oikein hakkasi eikä huppukaan suojannut niitä. Lumi tuiskusi niin pyörteellä ettei kulkija tiennyt miten päin olisi.


Lunta tuli auraajille liian nopeasti ja liian paljon. Kulkija sai nostella jalkojansa, jotta pääsi eteenpäin. Talvi tarjosi kävelijöille ilmaisen salitreenin :) Tässä kuvassa on muuten todella hieno flare, joka suomeksi on... ?

Lunta tuli sitten vihdoin ja viimein tänä talvena. Saisikohan ne kohta ladutkin kuntoon?

6 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Täälläkin on lunta tullut viimeisen vuorokauden aikana reilusti lisää. Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin, että lumituiskun kuvaaminen hämärällä kännykkäkameralla ei ole ihan helppoa. Toivottavasti tuiskuisuus välittyi :) Hauskaa viikonloppua!

   Poista
 2. Lunta tuli täälläkin, kolausta on piisannut. Nyt onkin hyvä hiihdellä :)

  VastaaPoista
 3. Se lumentulo tuulen kanssa oli jotenkin pelottavaa. mutta postasin juuri niistä positiivisista tunteista, mitä tuo myräkkä minussa aiheutti. Kivoja kuvia, aistii tunnelman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että tuisku välittyi. Kävely siinä myräkässä ei ollut mukavaa, mutta jälkivaikutukset ovat mukavampia.

   Poista

Kiitos kommentista!