16.1.2017

Katsaus matkakuviin - 4 kuvaa vuodesta haaste

Sain puutarhahetki-blogista 4 kuvaa vuodesta haasteen. Kiitos! Tämä haaste on jo jonkin aikaa kiertänyt blogeja ja olen lukenut useamman vastauksen. Joillakin on löytynyt samasta kohteesta kuvat eri vuodenajoilta. Minulla on aivan sama ongelma, kuin haasteen antajalla eli sellaista kuvasarjaa ei löydy minun arkistoista. Nyt vähäinen kuvaaminen kostautuu. Toisaalta haaste ei vaadi, että kuvat olisivat samasta kohteesta tai edes samalta vuodelta. Niinpä otin kuvien yhteiseksi nimittäjäksi matkan. Eri vuodenajoilta valitsin mielestäni parhaat matkakuvat.Lux on ollut jo muutaman vuoden tammikuinen käyntikohde. Viime vuonna tapahtuman aikana oli paukkupakkaset ja Helsingissä oli jopa vähän lunta maassa. Niinpä tämä Lux kuva on jopa talvinen.


 2015 keväällä kävin Ahvenanmaalla katsomassa lehtojen kevättä ... ja näin omin silmin vuokkomeren. Sää oli pilvinen, joten kuva ei ole niin hyvä kuin voisi olla, mutta kyllä siitä jo näkee vuokkojen valtaisan määrän. 


Kesällä 2014 kävin Mustilan Arboretumissa. Tarkoituksena oli ihastella sen alppiruusuja, mutta tuoksuvat atsleat vei voiton.Syksyn retkiin on yleensä kuulunut matka suppismetsään. Ryntäsin sinne vuonna 2013 jo alkusyksystä, joten tämä kuva ei ole vielä kovin syksyinen, mutta itseni se vie syksyn tunnelmaan. 

Haasteesta viisastuneena voisikin kuvaa samaa kohdetta eri vuodenaikoina. Tähän on oiva kohdekin: uusi perennapenkki. Olen jo ottanut siitä talvikuvan, sillä siinä oleva punahattu on kuvauksellinen talvellakin. Niitä eri vuodenaikakuvia voisi sitten katsella näin talven pimeinä iltoina. 

Haastan tähän mukaan:

Tämän haasteen "säännöt" ovat mukavan väljät:
 
Postaukseen toivoisin neljä kuvaa, jotka on otettu eri vuodenaikoina.
Mukana voi olla uusia ja vanhoja sekä jo julkaistuja kuvia.
Mukaan voisi haastaa neljä blogiystävää.
Haasteeseen voi vastata, jos haaste tuntuu hyvältä
 

13 kommenttia:

 1. Hienot kuvat ja kivasti taaksepäin vuodet. Kaikki nuo ovat sellaisia paikkoja joihin tekis mieli mennä käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo vuodet tuli ihan vahingossa käänteisessä järjestyksessä...

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! Vastailen kun löydän sopivan raon sille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei paineita. Kun ei tule itsellä mitään järkevää blogiaihetta mieleen, niin voi vastailla haasteeseen :)

   Poista
 3. Kivat, erilaiset kuvat! Ahvenanmaalle tuohon aikaan kun vuokot kukkivat,olisi ihanaa päästä käymään. Mustila on ihan lähellä ja häpeän tunnustaa, etä siellä tulee käytyä aivan liian harvoin, atsaleat ovat kyllä huikeita! Metsäkuvasta tulee sellainen rauhallinen olo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ramsholmin ja Nåtön luonnonsuojelualueet sijaitsevat puolen tunnin pyörämatkan päässä Maarianhaminasta. Minun hotellissa sai vielä ilmaiseksi pyörän käyttöön. Helposti pääsee siis vuokkomerta katsomaan, jos Maarianhaminassa on kevät aikaan.

   Poista
 4. Kauniit kuvat ja hienot kohteet, kiitos kuvien jakamisesta. - Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin kuviin ja muistoihin oli mukava itsekin palata. Mukavaa viikkoa! :)

   Poista
 5. Kiitos haasteesta. Tein vastaavaan haasteen joulukuussa, joten laitan sen linkin tähän: http://vaaleanvihrea.blogspot.fi/2016/12/luukku-9.html .
  Kauniita kuvia sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän katsoin, ettei haastettu ollut juuri vastannut samaan haasteeseen, mutta enpä sinulla tainnut katsoa tarpeeksi pitkälle. No, eipä tämä ole vakavaa :)

   Poista
 6. Upeat kuvat! Ihanat nuo atsaleat ja ihan tuli kyllä sieniretket mieleen tuosta syksyn kuvastasi. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kiva, että otit haasteen vastaan! :)

   Poista
  2. Oli mukavaa vastata tähän haasteeseen ja etsiä sopivia kuvia.

   Poista

Kiitos kommentista!