6.4.2016

Ensiherääjät

Puutarhassa ovat varhaisimmat kasvit heräilleet jo viikkoja sitten, mutta sain heidät "filmille" vasta nyt. Tänään olikin hyvä kuvaussaa alkupäivästä. Aurinko paistoi ja tuulikin kävi todella lämpimästi. 


Aurinko olikin tarpeeseen. Sinivuokossa on ollut nuput jo jonkin aikaa, mutta ei se ole kylmällä säällä niitä aukaissut. Tänään lämmin sää sai sen heltymään.

Vadelmapensaan juurella lumikello availi kukkiaan. Nämä taitavat olla naapurilta saatuja (= minulla ei ole mitään tietoa lajikkeen nimestä). Kukissa on todella hienon hento vihreä yksityiskohta. 


Punaista väriä tuo puutarhaan raparperin alut, jotka ovat yllättävän punaiset. Yllättävää on myös, että ne ovat nousseet jo viikkoja sitten, sillä niiden kasvupaikka on hiukan varjossa. Ne ovat siis todella varhaisia herääjiä. 

Talvihorroksen jälkeen alkaa puutarhassa taas näkyä kasvielämää. Puutarhakierros on siten taas paikallaan, jotta kaikki kasvun ihmeet tulisi näettyä.


Vielä lopuksi: Tervetuloa lukijaksi Päivikki!  :)

7 kommenttia:

 1. Nyt tapahtuu paljon ja nopeasti. Pihakierros pitää tehdä joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista ihmeellistä nähtävää taas puutarhassa. Ihanaa!

   Poista
 2. Ihanan keväisiä kuvia! On niin mukava, kun kevät tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mukavaa on myös kun on vihreää kuvattavaa ulkona.

   Poista
 3. Kevät tuo tullessaan joka päivä jotain uutta puutarhaan. Harmittaa, sillä sairastuin kevätflunssaan ja nyt en rohkene pihatöihin, jotten sairastu pahemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättuuli on arvaamaton. Välillä puhaltaa lämpimästi, toisena päivänä jäätävästi.

   Poista
 4. Raparperit ovat ihan pikkuisina aivan huikaisevan kauniin värisiä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!