12.3.2016

Hupenevilla hangilla

Alkaa päivisin olla niin lämmintä ja aurinkoista, että lumet sulaa varsinkin tienpinnoilta. Pakkasta on kuitenkin öisin, joten yllättävän hyvin hanget ovat vielä sinnitelleet tässä lämpöpommituksessa. Tosin nyt lupaa seuraavan viikon alkuun jopa +8, joten sitten saa hyvästellä nämä hanget. Lähdinkin hiihtolenkille ehkä viimeistä kertaa tänä talvena. Nautitaan vielä kun voi! :)


Autoja oli aika paljon parkkipaikalla ja sitten selvisi syykin. Siellä oli ollut juuri pienet hiihtokilpailut. Ladut olivat siis priimakunnossa! Tulin paikalle puolen päivän aikaan ja silloin aurinko oli jo lämmittänyt osan laduista sohjoksi. Metsän siimeksessä taas ladut olivat jäässä. Olisi kannattanut lähteä jo aikaisemmin, sillä sohjolla sukseni lipsui niin penteleesti...
 

Sää oli kyllä komea. Aurinko paistoi täydeltä terältä, niin että poskea lämmitti. Hiihtäjä piirtyi selvärajaisena lumelle.


Ladulta näkyi yksinäinen haapa, joka oli mielestäni kaunis. Harvoin näkee haavan "todellista" muotoa, kun se useimmin kasvaa metsässä tai haavikossa.


Lunta on tosiaan yllättävän paljon päivien lämpöön verrattuna. Aavalla, missä on vain rikkumatonta hankea, lumea vaikuttaa olevan ihan hyvin. Lumi taitaa valkoisena aika hyvin taittaa auringon säteet takaisin. Tosin taitaa +8 sillekin olla liikaa.

Taisi olla talven viimeinen hiihtolenkki. Onhan sitä tosin talvea jäljellä, mutta toisaalta ollaan jo maaliskuun puolen välin tienoilla. Tosin keksin, että jos säilön sukset autotallin viimeisimpään nurkkaan, niin sitten hiihtokelejä voisi vielä tulla. Eli jos laitan sukset oikein vaikeaan paikkaan, niin sitten niitä vielä tarvitaan...

8 kommenttia:

 1. Mukavia hiihtolenkkejä! Kyllä se kevät sieltä tulee! :)

  VastaaPoista
 2. Aurinko lämmittää, mutta varjon puolella on aika kalsaa ja öisin ihan kunnolla pakkasta. Voipi olla, että vielä ehtii hiihtää. Oiva keino pitää lumet maassa ja lisätäkin sitä on kantaa lumikola ja - lapiot varastoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos minä veisin sukset säilöön ja sinä lumikolat varastoon, niin saattaisi tulla vuosisadan kylmin takatalvi ;)

   Poista
 3. Hienon näköistä. Harmittaa vähän, että itseltä jäi opiskelupäivän vuoksi hiihto väliin :( Toivottavasti yöpakkaset vielä säilövät latuja. Loskakelitkään eivät ole kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt lupaa seuraavan viikon lopuksi pakkasta. Kun tulisi vielä lunta, niin vielä pääsisi ladulle.

   Poista
 4. Hienot kuvat ja hieno ilma. Toivottavasti saamme aurinkoa myös ensi viikolla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!