27.11.2015

Auringonpilkahduksia Auran rannalla

Ennen lumisadetta oli muutama kaunis syyspäivä ja kännykkääni tallentui siitä muutama kuva. Sitten satoi ensilumi ja tuli kiire sitä kuvaamaan. Niin kuvat syksyn auringosta jäi kännykkään. Tällaisena synkän pilvisenä päivänä niitä on kuitenkin mukava katsella. Eli palataanpa ajassa taaksepäin...Aurinko paistoi tuomiokirkonsillan toiselle puolelle ja heijastui kauniisti veteen. 

Tänä syksynä kävin taas useamman kerran Turussa. Niin sitä tulee käveltyä silmät ummessa, että ei huomaa kuvata kauniita näkymiä. Onneksi kuvauspäivänä oli runsaasti aikaa sihtailla kännykän kanssa :)


Välillä valo oli melkein liiankin kirkas. Se paistaa myös niin matalalta, että ihan häikäsee.


Tuomiokirkkopuistossa ei voi olla kuvaamatta kirkkoa ;) Kunha  sen ensin saa jotenkin järkevästi kuvaan. Vastavaloon kun kuvaa, niin meinasi tulla aivan liian tummana. 


Sillan kupeesta kuvattuna. Puiston laidassa taitaa olla Åbo Akademin käytössä olevia rakennuksia. Aika hienosti nekin heijastuivat Auran pintaan. Turkua tuntevat huomaavat, että kaikki kuvat on otettu lähellä toisiaan. Tässä viimeisessä kuvassa on ikuistettuna ensimmäisen kuvan ottopaikka...

Vielä en ole ottanut joulukuvia, joten ajattelin saada nämä kuvat ensin pois alta. Katsellaan vielä hetkinen auringonvaloa ennen kuin syvennytään joulun rauhalliseen hämärään! :)

10 kommenttia:

 1. Kauniita tunnelmia. Turku on kaunis kaupunki, varsinkin Aura-joki, historian havinaa. Olen käynyt Turussa vain muutaman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aura-joki on kaunis myös pimeässä, kun rannat ja puut on valaistuna.

   Poista
 2. Kauniit kuvat. Enpä ole minäkään käynyt Turussa kuin kahdesti. Edellisestä reissusta taitaa olla jo 20 vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvan maisema ei ole hirveästi muuttunut, voi siis näyttää ihan tutulta...

   Poista
 3. Kauniita kuvia Turusta. Olemme asuneet Raisiossa, joten nämä maisemat näyttävät tutuilta. Turku on kaunis kaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auran värissä on toivomisen varaa, mutta ajoittain se on ihan kaunis.

   Poista
 4. Mullekin on vieras tuo kaupunki. Pari kertaa olen käynyt, välillä yli 20 v aikaa. Mukava olisi käydä, on vaan niin paljon matkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turku on mukava pieni kaupunki. Jos sille suunnalle joskus eksyt, niin suosittelen vierailua :)

   Poista
 5. Kiva kuvapostaus Turusta. Sinne on meiltä kohtalaisen lyhyt matka ja monen monta kertaa on pitänyt lähteä ihan vain katselemaan. Mikä ihme, ettei ihminen saa lähdettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun joku kohde on liian lähellä, niin sinne ei ole mikään kiire. Vuosien kuluttua huomaa, että ei ole vieläkään käynyt. Tuttua minullekin.

   Poista

Kiitos kommentista!