12.10.2015

Porkkanaa penkistä kakkuun

Oli aika jättää kasvimaapalsta talvilevolla ja nostin viimeisetkin porkkanat ja palsternakat.


Eipä niitä porkkanoita hirveästi enää ollutkaan, kun niitä on hiljalleen koko ajan käytetty. Kaikkein suurimmat on tullut jo aiemmin nostettua ja violetti 'Purple Haze' ei näytä edes kasvavan kovin suureksi. Alkukesästä siirtelin taimia aukkopaikkoihin, mutta porkkanat ovat selvästi kärsineet tästä, sillä siirretyt ovat aivan pieniä. Palsternakka 'Student' kasvatti aika vaatimattamat juurekset. Onhan se tosin maatiaislajike. Harmi, että se ei itänyt omalla kasvimaalla, niin olisi saanut seuraavana kesänä omaa siementä.


Tillistä ei enää ollut muuta kuin kavauksellista iloa. Sitä onneksi keräsin jo aikaisemmin, mutta yllättävän nopeasti siitä menee satokausi ohi. 


Olemme puutarhassa blogissa tehtiin tänä huonon omensadon syksynä kakku porkkanasta. Siitä sainkin idean laittaa omaa porkkanasatoa myös kakkuun. Muokkasin vaahterasiirappista porkkanakakkureseptiä ja sain kuvan ikuistaman lopputuloksen. Tein reseptin vain puolikkaana, niin sain normaalikorkuisen kakun. Kookoksen sijaan käytin mantelia ja pekaanipähkinää. Pinnalle laitoin vaahterasiirapin sijaan pekaanipähkinää. Kakusta tuli hyvin kostea, mikä oli haluamani lopputulos. Sitten kakkua syömään! :)

4 kommenttia:

 1. Kakku näyttäää herkulliselta! Hienon porkkana- ja palsternakkasadonkin sait!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porkkanaa olisi voinut tulla enemmänkin. Taidan seuraavana keväänä laittaa sitä enemmän :)

   Poista
 2. Mukavaa omaa satoa.
  Kylläpäs onkin herkullinen kakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se on vain hienoa syödä itse kasvattamaa ruokaa.

   Poista

Kiitos kommentista!