13.9.2015

Violettia, lilaa, purppuraa...

Tänä kesänä kokeilemissani uusissa hyötykasvilajikkeissa on violetin eri vivahteita: 'Purple Haze' porkkanaa, 'Salad Blue' perunaa ja 'Blauhilde' salkopapua. Ne antavat kauniisti väriä satokuvaan :)


Maku ei mielestäni poikkea näissä violeteissa lajikkeissa normaalivärisestä, mutta niillä saa väriä lautaselle. Tosin 'Blauhilde' muuttuu keittäessä tumman vihreäksi. Ajattelinkin seuraavana kesänä kokeilla vihreää salkopapua, sillä ainakin vihreässä pensaspavussa 'Primel' on todella kaunis heleän vihreä väri. 'Blauhilde' oli ensimmäinen salkopapuni ja ihastuin pavun kasvutapaan. Se oli hyvin satoisa ja kerääminen oli helppoa.


Syys on tullut ja papujen satokausi alkaa olla jo ohi. Persianapilassa oli näin kaunis syysväritys jo viikko sitten. 


Punakosmoskukka 'Pied Piper Red' sen sijaan vasta aloittaa kukintaansa. Laitoin sen siemenestä itämään ja kukinta alkaa turhan myöhään. Palsta käännetään jo lokakuun alussa, joten takaraja on aika lähellä. Naapuripalstoilla on jonkin aikaa kukkinut ehkä jokin malva. Se saattaisi aikaisempana kukkijana olla parempi valinta palstalle.

Tervetuloa lukijaksi Gitta ja muuta uudet seuraajat! :)

4 kommenttia:

 1. Hyötykasvisi kelpaisivat tauluksi, on niin sointuvan herkulliset värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värikkäissä hyötykasveissa on sekin hyvä puoli, että ne ovat kuvauksellisia. Kauniita niin kuvassa kuin lautasella :)

   Poista
 2. On ne kauniita. Tuota salkopapua oli mullakin joskus, kiva ois jos väri säilyis kiehautettaessakin. Tänä vunna ei ollut papuja, paitsi ruusupapuja. Niitä en ole syönyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vähän huono papuvuosi, jotan oli ihan hyvä väli pitää paussia. Taisin kylvää pensaspavut kolmeen kertaan... Salkopapu kasvoi hyvin, kun esikasvatin sen.

   Poista

Kiitos kommentista!