23.1.2015

Pihabongaus tulee taas!

Taas alkaa olla aika pihabongaukseen. Siihen voi osallistua huomenna tai ylihuomenna. Itsellä tämä alkaa olla jo pieni perinne. Postasin tapahtumasta viime vuonna, mutta se ei ollut ensimmäinen vuoteni. Harmittavasti en muista enää aloitus ajakohtaa. Tosin Suomessa tapahtuma ei ole kovin vanha, kun tänä vuonna tulee vasta 10 vuotta täyteen.

Talitinnti on aika takuuvarma bongattava. Tälle yksilölle kelpasi tekemäni siemenkakku.

Sinitianen on myös yleinen vieras. Siemenkakku on sen verran suuri, että siihen mahtuu kaksikin tinttiä kerralla.  


Siemenkakku näytti maistuvan tikallekin. Tosin itseä vähän jännitti saako tikka kakun hajoitettua voimakkaalla nokallaan. Onneki koossa pysyi.

Toivottavasti lintulaudalle tulee paljon ja erilaisia vierailijoita!

8 kommenttia:

 1. Hyvät bongaukset teit! Minullakin on odottamassa rasvaa ja siemeniä lintujen iloksi. Pitääkin keitellä niitä piakkoin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo siemenkakku kuvat olen ottanut jo aiemmin. Nykyisin se on jo pienempi. Parin viikon päästä saan tehdä jo uuden. Mukavaa, että se maistuu linnuille.

   Poista
 2. Pihabongaus on kiva idea, ehkä se kannustaa sellaisiakin, jotka eivät muuten olisi niin innostuneita.
  Meiltä on kyllä linnut tyystin kadonneet. Ei ainuttakaan ainakaan tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli jonkin verran normaaleja kävijöitä. Tänään en vielä malttanut istahtaa ikkunan ääreen ja oikein bongailla. Toivottavasti huomennakin on lintusia laudalla.

   Poista
 3. Pihabongausta ei ole tullut harrastettua noin virallisesti, mutta muuten aina 'kyttäilen' kyllä lintulaudan suuntaan millaisia vieraita siellä käy :) Talitinttihän se siellä useimmin vierailee ja pari närheäkin on siellä nähty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä närhi on todella harvinainen vieras. Taitaa olla paremmat tarjottavat jossain muualla ;) Tervetuloa lukijaksi! Alkuvuoden taidan olla aika hiljakseen, kun opiskelu vie mehut. Kesällä taas on enemmän aikaa postailuun.

   Poista
 4. Viime vuonna ihan varsin liityin birdlifeen, kun niin innostuin pihapongauksesta. Tänä vuonna en ehtinyt tuntia tuijottaa pihalle, mutta siellä käydessäni sain aika hyvän kuvan kuusitiaisesta :) Nuo siemenkakkusi ovat mainiot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaaminen viivästyi, kun olen talvipaussilla. Siemenkakut on helppo tehdä ja ne maistuvat linnuille. Suosittelen!

   Poista

Kiitos kommentista!