25.6.2014

Uusi minttukehys

Minulla on omenaminttu kasvanut "kehyksien" sisällä eli lautalaitojen suojassa. Olen leviämistä kasvimaan suuntaan hillinnyt juurikankaalla, mutta muuten kehykset ovat toimineet kitkemisen rajoittajina. Kaikki kehyksien ulkopuolella olevat mintut ovat vapaata riistaa. Ja nehän leviävät... 

Kehykset ovat pahasti rapistuneet ja minulle tehtiin uudet!!! Minä jos olisin ne värkännyt, niin siinä olisi mennyt ikä ja terveys. Puutyöt ei todellakaan ole ominta aluetta. Minun hommaksi jäi sitten vanhan poisto ja uuden laitto. Oikein oiva työnjako ;)

Kuten päätellä saattaa, vasemmalla vanha kehys, keskellä uusi ja oikealla uusi paikallaan. Vanhassa kehyksessä oli ihastuttavasti sammalta, mutta toisaalta osa puukappaleista hajosi käsiteltäessä. Oli siis korkea aika.

On satanut paljon, mutta ei ole tullut otettua sadekuvia. Nuppuinen pioni kuvaa hyvin viimeaikaisia kelejä. On ollut niin kylmää, että kukinnat ovat viivästyneet. Pionin nuput tuntuivat avautuvan hitaasti. Lisäksi kuvassa olevat sadepisarat kertovat sateen väistyneen vain vähän aikaa sitten. 

Takiainen on varmaan monen puutarhaihmisen kammotus. Puutarhan vieressä olevalla niityllä se saa kuitenkin kukkia rauhassa. Kyllähän se sieltä levittää siemeniä, mutta en ole nähnyt sitä niin suureksi ongelmaksi, että nyhtäisin pois. Takiainen on mielestäni kaunis ja sen mesi näyttää maistuvan kimalaiselle.

6 kommenttia:

 1. Takiainen on kaunis. Keräsin pientareelta niitä maljakkoon muitten kesäkukkien kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta niitystä ei riitä takiaisia kerättäväksi asti. Pitääpä katsoa, jos jossain pientareella olisi kukkakimpun ainekset.

   Poista
 2. Lapsena takiaisia sanottiin partasutikukiksi. Nyt juuri niitä kukkii teiden pientareilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin nimi perustuu takiaisen siemenvaiheeseen. Siitähän se tunnetaan. Toisaalta monelta jää varmaan huomaamatta sen kaunis kukinto.

   Poista
 3. Onkin hyvä hyönteisille antaa ruokaa, kun jättää noita partasuteja kasvamaan. Eikös perhosetkin tykkää niistä.
  Mullakin on tuollanen vanha omatekemä laatikko, olkoon niin kaun kuin pysyy pystyssä. Hieno on uusi laatikko kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on hieno. Näin keskikesällä minttu jo aikalailla peittää laatikon, mutta keväällä tuo vanha laatikko oli paljaana ja rumensi koko kasvimaata.

   Poista

Kiitos kommentista!