31.5.2014

Kurkistus kasvimaalle

Kääpiösamettikukkien kasvatus ei taaskaan onnistunut. Taisin aloittaakin liian myöhään, mutta sain kasvatettua vain rääpäleitä. Kävin hakemassa taimitarhalta rotevat taimet. En kylläkään saanut kääpiölajiketta. Ostamani yksinkertaiset kukat sopivat mielestäni kasvimaan laitaan.


Kasvimaan harson alla jo vihertää, joten kurkistin sen alle. Kuka on kylvänyt nauriit liian tiheään? Taas ??!!


Tässä riittää harvennettavaa. Siemeniä olisi voinut jättää seuraavallekin vuodelle. No, kamomilla viljelyksillä on paremman näköistä. Siellä taimet saavatkin olla tiheään. Olen pitänyt kamomillan taimiakin harson alla. Ne ovat niin pieniä, että kuivuvat jos ovat taivasalla. Kastelukin on hankalaa, kun vesisuihku tahtoo painaa taimet vasten multaa. Olenkin vain sumutellut ja kastellut harson läpi.


Lopuksi vielä toukokuun kollaasi. Toukokuu alkoi tulppaanien kukinnalla ja kasvimaan muokkauksella. Lämpömittari muistuttaa poikkeuksellisen pitkästä hellejaksosta. Puutarhassa oli jo monenlaista kukintaa. Omenapuut kukkivat valkoisina. Loppukuussa kasvimaalla alkoi jo vihertää. 


12 kommenttia:

 1. Tänä keväänä itsekerätyt siemenet itivät huonosti. Muutoinkin taimet selvästi kaipasivat aurikoa, mikä tänä keväänä paistoi aika harvoin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei onnistu. Onneksi on harrastuksesta kyse, niin ei tarvitse ottaa vastoinkäymisiä niin raskaasti.

   Poista
 2. Parin sortin samettikukista sain minitaimia, jotka istutin maahan vahvistumaan. Jokin sortti ei itänyt ollenkaan, mutten muista mikä. Kiva toukokuun kollaasi. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on aika huono taimien kasvatuspaikkakin, sillä kasvatan ne ihan normaalissa sisätilassa. Lämpöä on liikaa ja valoa liian vähän. Paprikat ovat kyllä onnistuneet. Aurinkoista seuraavaan viikkoon!

   Poista
 3. Minusta näyttää, että itse kerätyt krassitkaan eivät tänä keväänä idä. Sitä ei ole vielä ennen tapahtunut. Kiva nähdä, että muillakin jos siemensormi lipsahtaa :). Itse ihmettelin pataa, johon olen kylvänyt kääpiölupiinia, että en varmasti kylvänyt noin paljon siemeniä, mutta sieltä niitä nyt kuitekin tunkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljas multa näyttää niin orvolta, että siihen kylvää ihan varmuuden vuoksi hiukan enemmän siemeniä. Minulla taisi noiden nauriiden kanssa käydä siksi köpelösti, että ne itivät hyvin. Mielestäni en laittanut nauriin siemeniä sen enempää kuin muidenkaan, mutta naurisrivi pursuaa eniten. Sitten kun laitan vähemmän siemeniä, niin se tietenkin itääkin huonommin...

   Poista
 4. Sullahan jo kivasti vihertää kasvimaalla. Minä istuttelin omalle maalleni eilen viimeiset siemenet ja taimet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on pensaspavut kylvämättä. Kesäkurpitsat ja maissit pitäisi laittaa maahan. Eli vielä on istutushommia.

   Poista
 5. Minun hyötyviljelykset ovat pahasti retuperällä ja myöhässä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii hyvin. Minullakin meni perunat aika myöhään maahan, mutta ne tulivat postissakin aika myöhään.

   Poista
 6. Kääpiösammari on taimena varsin surkeannäköinen ja vahvistuu sitten kun pääsee kunnolla ulos. Juuri sen takia niitä ei ole taimistoissa myytävänä, kukaan ei osta niin surkeita taimia(paitsi minä ostaisin jos löytäisin).
  Huomaan täällä blogeja lueskellessa, että mulla ei ole mikään oikein kunnolla kasvanut. Sipulit ovat pieniä, samoin kaikki taimet, kesäkurpitsan taimet kuoli, kylvin uudet, lantun ja nauriin taimet näkyy häipyvän joidenkin öttiäisten suihin. Perunat eivät ole edes taimella, kurkut eivät idä kunnolla, kylvin niitäkin lisää. Viime viikolla satoi niin paljon ja oli kylmää, vieläkin on maat ihan märkinä. toivotaan että nyt lämpiäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on aika pientä vielä tässä vaiheessa. Minun kannattaa varmaan pitää nauriit harson alla, niin selviävät paremmin. Yhtenä vuonna ihmettelin, kun apilat eivät itäneet. Kun katsoin tarkemmin, niin huomasin, että apilat olivat itäneet, mutta joku oli syönyt niiden lehdet.

   Poista

Kiitos kommentista!