16.12.2012

Münchenin talvipuutarha

Kävin pienellä matkalla Münchenissä erityisesti sen joulumarkkinoiden takia. Ajan kuluksi kävin myös kaupungin talvipuutarhassa (Das Botanische Garten). (Linkki vie englanninkielisille sivuille, ei huolta.) Se vihreyden määrää! Olipa ihanaa, nähdä vihreää näin keskellä talvea. En ole koskaan käynyt Helsingin talvipuutarhassa, mutta täytyy sielläkin käydä tänä talvena saamassa viherterapiaa. Suosittelen kaikilla puutarhaihimisille talvipuutarhaan menoa, jos se vain on mahdollista. Antamastani linkistä pääsee katsomaan hienoja kuvia talvipuutarhassa, seuraavassa ei niin hienoa, mutta itse otettuja kuvia. (Kuvat ovat kännykällä otettuja, joten siihen nähdän ne ovat hyviä.)

Orkideoita kukassa

Ensinäkymä välimerenhuoneeseen. Ihaninta oli huumaava kukkien tuoksu.

Kaktuksia oli paljon

No, tulipa tuo letkukin ikuistettua...

Kamelia jos muistan oikein
Talvipuutarha oli jaettu useaan osioon, joissa oli erilaiset olot. Yhdessä lämpimän kosteassa huoneessa rehottivat saniaiset ja erilaiset vehkat. Kylläpä ne vähään tyytyvät, jos selviävät Suomessa kuivassa sisäilmassa.

2 kommenttia:

  1. Ihania viherkuvia! En muistanutkaan Helsingin talvipuutarhaa. Ryhdyin jo suunnittelemaan, miten sinne ehtisin aukio-oloaikojen puitteissa.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Sitten vasta kun näkee sen vihreyden tajuaa, kuinka sitä on kaivannutkaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!